Cinism parlamentar: Mai mulți deputați PSD și unul PNL propun instituirea ”Zilei pacientului ars” pe 30 octombrie pentru a marca ”cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte”. Șase deputați PSD și unul PNL au depus la Parlament o inițiativă legislativă privind instituirea ”Zilei pacientului ars” pe 30 octombrie, ”pentru a marca impactul emoțional asupra pacientului ars”, în urma tragediei din clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015, ”cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară după anul 1989” și ”care s-a soldat cu un număr de 64 persoane decedate și 163 persoane rănite”. Se declară ziua de 30 octombrie Ziua pacientului ars. Ziua pacientului ars poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijirilor necesare pacientului ars, potrivitG4media.

politicFoto: Colaj foto

„Gogoaşa“ lui Dragnea pentru Iaşi: 0 (zero) lei în buget pentru clădirea Operei!Iaşul a rămas din nou cu ochii în soare în urma unei promisiuni făcute de către liderul PSD, Liviu Dragnea, în ianuarie, după ce Viorica Dăncilă a fost avizată în CEX-ul PSD şi în coaliţia de guvernare pentru a preluat funcţia de prim-ministru. Angajamentul fals a ieşit la iveală întâmplător, după ce senatorul PSD de Iaşi Victorel Lupu a trimis o interpelare către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, încercând să afle care este stadiul alocării de bani pentru construirea noului sediu de Operă la Iaşi, instituţie care acum împarte clădirea cu Teatrul, acest sediu nou fiind promis de Liviu Dragnea chiar pe 24 ianuarie a.c.. Doar că, la răspunsul acestuia, Ministerul Culturii a precizat că nu a alocat niciun leu către o astfel de construcţie în 2018, invocând faptul că nu a trimis nimeni din Iaşi vreun document care să arate importanţa construirii unui astfel de sediu, potrivitZiarul de Iasi.

E. Teodorovici, întrebat dacă vrea să fie premier: Cum poţi să spui tu ca politician: «Mi-ajunge, eu stau aici». Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat la Digi24 că este normal pentru orice om politic să aspire la „tot felul de poziţii cât mai înalte”. „Ca om politic este normal să aspiri la tot felul de poziţii cât mai înalte. Este normal. Dacă faci altfel, eşti ipocrit. Nu-i normal să fie aşa? Cum poţi să spui tu ca politician: «Mi-ajunge, eu stau aici». Dacă tot ai intrat în politică, ai intrat să faci bine pentru ţară. Dacă ai intrat şi eşti convins de lucrul ăsta, nu-ţi dai seama că, cu cât eşti în poziţii mai sus, unde poţi să decizi, faci lucrurile mult mai bine?", a spus elDigi24.

Dragnea și Dăncilă, reacții cu privire la o demisie a premierului: ”O să fiu mai dur decât de obicei”. Liviu Dragnea susţine că informaţia potrivit căreia premierul Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze este “o manipulare disperată” prin care “se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală”. “O să fiu mai dur decât de obicei. Ştiam că sunt proşti, acum arată că sunt şi foarte disperaţi. E o manipulare disperată, nu mai au niciun fel de coerenţă în ceea ce emit. (...) Se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală, în primul rând adevărul despre 10 august care, încet-încet, începe să iasă la iveală”, a declarat Dragnea la Antena 3, potrivitStirile ProTv.

Cum înscenează PSDragnea o lovitură de stat. La numai două zile de la momentul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa că are informaţii că evenimentele din 10 august au fost finanţate din exterior, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sunt chemaţi să cerceteze posibile infracţiuni împotriva ordinii constituţionale. O plângere în acest sens a fost depusă, miercuri, la DIICOT de Jandarmeria Română. Deschiderea acestui nou dosar a fost anunţat, practic, de PSD încă de zilele trecute când cerea sesizarea „de urgenţă“ a instituţiilor statului. PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român, potrivitAdevarul.