Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, i-a transmis liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, ca este de acord cu candidatura sa la Primaria Capitalei. Cei doi s-au intalnit miercuri seara la Palatul Victoria. Premierul i-a spus insa lui Orban ca nu este de acord cu „garnitura“ pregatita de liberali pentru primariile de sector. Tariceanu este de parere ca, exceptandu-l pe Andrei Chiliman (sectorul 1), oamenii propusi de organizatiile de sector nu au sanse de reusita.

Seful PNL i-a cerut lui Orban sa introduca in sondajele pentru primariile de sector cat mai multe nume cu notorietate, selectate din randul ministrilor, secretarilor de stat sau al parlamentarilor de Bucuresti. Nu este insa foarte clar ce se va intampla cu demnitarii liberali care ies bine in sondaje, dar nu vor dori sa intre in lupta pentru sectoarele Capitalei.

Se mizeaza pe faptul ca, in eventualitatea introducerii votului uninominal, acestia pot fi motivati sa candideze la o primarie de sector, pentru a dovedi ce popularitate au. De asemenea, liberalii nu exclud ipoteza de a apela si la personalitati din afara partidului, in cautarea candidatilor ideali pentru alegerile locale din Capitala.

EvZ