​Traian Băsescu: PSD este cel mai mare focar de pestă porcină africană din ţară.Fostul preşedinte Traian Băsescu îi atacă pe cei din PSD despre care spune că arată că ar fi „cel mai mare focar de pestă porcină africană din ţară“, iar această boală nu „se tratează“. „PSD-ul este cel mai mare focar de pesta porcină africană din ţară. Şi când mă gândesc că boala nu se tratează...”, e e mesajul lui Traian Băsescu. Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu au semnat o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz, potrivitAdevarul.

politicFoto: Colaj foto

Harta taberelor din PSD. Ce filiale îl susțin pe Dragnea și care îi cer demisia. Sunt 19 filiale care îl susțin pe Dragnea și 16 care sunt de partea semnatarilor scrisorii. În sprijinul actualului șef al PSD sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Gorj, Vâlcea, Dolj, Teleorman, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Harghita și Covasna. Demisia i-o cer filialele București, Ilfov, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Suceava, Argeș, Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomița, Constanța și Brăila. De asemenea, printre cei care cer demisia lui Dragnea s-ar afla și șefii organizațiilor PSD din sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei, potrivitDigi24.

De ce nu semnează liderii scrisoarea? Ion Cristoiu despre planul ascuns din PSD: Unii așteaptă să vadă cum se aleg apele. Jurnalistul Ion Cristoiu vorbeşte despre planul din PSD şi despre cum aşteaptă unii lideri să vadă efectele scrisorii în partid pentru a acţiona ulterior şi a alege o tabără. "Sunt destul de prudenţi şi spun că vor lupta cu Statul Paralel, că Liviu Dragnea este principala piedică, să nu fie identificaţi cu o acţiune securistică. Indiferent de cum va fi, PSD iese jumulit din disputa aceasta", apreciază jurnalistul într-un interviu pentru Mediafax, scrieGandul.

Cum a lăsat PSD o portiţă pentru fraudă electorală la referendumul pentru familia tradiţională. Referendumul pentru familia tradiţională va purta ştampila îndoielii, indiferent de rezultat. Motivul? Sistemul informatic care previne votul multiplu şi arată în timp real prezenţa la urne nu va mai fi instalat în secţiile de vot la referendumul din 6-7 octombrie. Decizia Guvernului PSD este cu atât mai importantă cu cât validarea referendumului va depinde în primul rând de prezenţa la vot (minimum 30% din totalul alegătorilor). Sistemul electronic a înlăturat orice suspiciune de fraudă electorală la alegerile locale şi parlamentare din 2016. PSD a modificat Legea refrendumului în Parlament, însă principalul obiectiv a fost să-l scoată pe preşedintele Klaus Iohannis din procedura de organizare, nu să prevină escrocheriile electorale. „Noi am cerut Parlamentului, anul trecut, când legea a fost dezbătută, să fie introdus sistemul electronic de verificare“, a spus Daniel Barbu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), pentru Adevărul.

Grupul puciștilor din PSD a dominat mediatic la România TV și Antena 3. Grupul celor trei din PSD, care i-au cerut miercuri într-o scrisoare demisia lui Liviu Dragnea, a dominat mediatic emisiunile de seară de la posturile apropiate partidului, România TV și Antena 3. Gabriela Firea a fost în direct timp de aproape o oră la RTV, urmată încă o oră de Victor Ponta tot în direct, un alt adversar înverșunat al liderului PSD. RTV a anunțat timp de două ore că Dragnea va răspunde punctual în emisiunea lui Victor Ciutacu acuzațiilor celor trei, însă postul de televiziune s-a limitat la difuzarea declarațiilor făcute d liderul PSD în Parlament, scrieG4media.