​Căsăpirea Justiției, interzicerea protestelor și un referendum… Dragnea se transformă. Așadar toate cele trei legi ale Justiției au ajuns în vigoare, Procurorul General se roagă public de ministrul de Interne să desecretizeze raportul acțiunilor din 10 august, dar ministrul de Interne îi dă cu flit, ba mai și propune (într-o jalnică șaradă, o punere în scenă evidentă cu președintele comisiei parlamentare) modificarea legii astfel încât Jandarmeria să poată bate fără grețuri pe oricine protestează fără aprobare. Președintele e prin America (la ceva vrăjeală ONU) premierul dă din gură ca peștii în timp ce Conducătorul Statului își face referendum ca să vadă toți câți oameni poate aduce la vot, scrie Moise Guran.

politicFoto: Colaj foto

De ce a fost achitat Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă. Completul de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a motivat decizia de achitare a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă în dosarul ”Ferma Băneasa”. Completul a fost condus de magistratul Constantin Epure şi format din judecătorii Ştefan Pistol şi Geanina Arghir, practic acelaşi complet care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, cu diferenţa că, în cazul liderului PSD, preşedintele completului a fost judecătorul Ştefan Pistol. În esenţă, judecătorii au conchis că Tăriceanu s-ar fi autoincriminat dacă ar fi spus adevărul, potrivit G4media.

Dacă ne prinde 15 decembrie la guvernare, au pierdut meciul. Liviu Dragnea e convins că Parchetul general e condus de Kovesi. În continuare, Laura Codruţa Kovesi ar conduce, de fapt, Direcţia Naţională Anticorupţie, susţine Liviu Dragnea, care se pregăteşte să-i deschidă un dosar penal ministrului de Interne Carmen Dan. "Vor să-i deschidă dosar penal şi domnei ministru de Interne. Din câte am înţeles eu, Kovesi conduce Parchetul General. Planul e făcut la zona Cotroceniului, nu ştiu dacă în clădirea Cotroceniului. Aceşti domni şi doamne care mi-au făcut atât rău. Eu sper că va câştiga democraţia. Cred că va câştiga democraţia. Democraţia nu înseamnă anarhie. Înseamnă şi reguli, respectarea Constituţiei, drepturilor fundamentale, statului de drept, fiecare instituţie să rămână în matca constituţională şi legală. Democraţie înseamnă că preşedintele nu-şi permite să ceară unui partid să îşi schimbe liderul, să incite la violenţă, să facă presiune asupra judecătorilor", a declarat liderul PSD, potrivit Gandul.

„Băi, săracule, tu știi cine e bărbată-miu?”. Reacția soției lui Dragnea Jr. când fiul unui „mare actor” i-a strigat sloganul anti-PSD. Azi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunțat că a deschis un dosar penal în rem „pentru amenințare și tulburarea liniștii publice”, după ce fiul lui Liviu Dragnea și soția lui, Gina Alexandra, ar fi fost „agresați” pe stradă.Fehrer a povestit pe blogul personal întreg incidentul: ajuns acasă, Valentin Dragnea, mutat recent în Capitală, a fost recunoscut de un vecin din Cotroceni, „fiul unui mare actor”. Acesta i-ar fi strigat celebrul mesaj anti-PSD. Potrivit lui Fehrer, soția lui Valentin Dragnea nu s-a lăsat intimidată de scenă. „Băăi, săracule, tu știi cine suntem noi, măi, tu știi bai cine e bărbată-miu, băi, gunoiule, tu știi ce o să vă facem, băăi? O să vă strivim, băăăi, nimeniule!!!”, i-ar fi strigat Gina Alexandra protestatarului, scrie Digi24.

Dragnea cere altă ordonanţă de urgenţă ca să-şi schimbe completul de judecată ostil. Tăriceanu şi Tudorel Toader se opun. Care e soluţia salvatoare. Liviu Dragnea l-a ameninţat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că-l dă afară din Guvern dacă nu modifică prin ordonanţă de urgenţă (OUG) una dintre legile Justiţiei, susţin surse din coaliţia de guvernare pentru „Adevărul“. În mod ironic, legea la care vrea să umble Dragnea prin OUG a fost revizuită chiar de PSD, însă nu suficient cât să-l ajute pe Dragnea în procesul „Bombonica”. Iar presiunea este cu atât mai mare cu cât peste două săptămâni Curtea Supremă va începe să judece apelul făcut de Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Aşadar, timpul nu mai are răbdare cu Liviu Dragnea, deci Liviu Dragnea nu mai are răbdare cu Tudorel Toader, potrivit Adevarul.