Cine este Florin Păsătoiu, omul de care s-a folosit propaganda rusă pentru a lansa fake-news-ul despre un acord de cooperare bilateral.Relansarea relațiilor ruso-române la nivel științific, cultural și diplomatic prin intermediul unui acord între Universitatea din Craiova și Academia Diplomatică a Ministerului Rus de Externe – acesta a fost fake-news-ul săptămânii trecute lansat chiar de purtătorul de cuvânt al MAE rus. Adevărul e că între cele două instituții nu există discuții pentru un asemenea acord. Singurele discuții sunt purtate de un obscur centru pentru diplomație din Rusia și un lector universitar de la Universitatea din Craiova, cunoscut drept un mare admirator al Rusiei și un propagator al ideilor Kremlinului, scrieG4media.

politicFoto: Colaj foto

Ion Iliescu, atac la Dragnea: Se impune o acţiune perseverentă pe toate planurile şi pe toate mijloacele împotriva corupţiei.Fostul preşedinte Ion Iliescu a vorbit despre situaţia Partidului Social Democrat şi greşelile care au dus la neîncrederea românilor în PSD, într-un interviu telefonic. Fostul preşedinte a subliniat cât de importantă este lupta anticorupţie pentru statul de drept: „O tendinţă periculoasă o reprezintă tentaţia unora de a substitui soluţiile la problemele sociale cu măsuri punitive, în loc să întărim dimensiunea socială a statului. Se impune o acţiune perseverentă pe toate planurile şi pe toate mijloacele împotriva corupţiei, fenomen care subminează autoritatea.", potrivitAdevarul.

Traian Băsescu: Refrendumul nu a destrămat populaţia.Băsescu spune că scrutinul nu a captat atenţia românilor pentru că ”nu i-au văzut rostul”. În plus, fostul şef de stat afirmă că românii au administrat o lecţie bisericii şi politicienilor. „Acest referendum nu va fi reluat. Nimeni nu va mai avea curaj ani buni de acum înainte să promoveze un referendum pe această temă. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem: a fosy şi o temă căreia românii nu i-au văzut rostul, ştiind că 90 la sută dintre români sunt pe ideea: familia e din mine şi soţul sau soţia mea”, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, potrivitRomania Libera.

Cătălin Rădulescu: Tudorel Toader, la sediul PSD, pentru a discuta despre OUG privind legile justiţiei.Cătălin Rădulescu a spus că el a fost unul dintre cei care au lucrat, ca iniţiativă legislativă şi ca amendamente, şi la legile justiţiei, şi la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. “Deci o ordonanţă de genul ăsta sigur că ar pune şi ar impieta în primul rând activitatea noastră parlamentară şi ar fi o bătaie de joc faţă de munca pe care am depus-o noi acolo timp de trei ani de zile, ca să modificăm ce era de modificat”, a susţinut el, potrivitStirile ProTv.

Un ministru PSD a primit interdicţie să mai dea declaraţii. Care e motivul.Anca Alexandrescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă, i-a transmis lui Victor Negrescu, ministru pentru Afaceri Europene, să nu mai vorbească despre „subiecte care nu-l privesc“, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Negrescu anunţase că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, proiect criticat în interiorul partidului. Spre exemplu, senatorul PSD Titus Corlăţean, unul dintre cei mai vocali susţinători ai familiei tradiţionale în campania pentru referendum, se opune unei legi a parteneriatului civil. Iar Titus Corlăţean nu e un caz izolat în partid: mai mulţi aleşi PSD l-au criticat pe Negrescu că s-a grăbit să anunţe o lege a parteneriatului civil, care să le ofere o bază legală cuplurilor de acelaşi sex. Drept urmare, Anca Alexandrescu, sfetnicul premierului Viorica Dăncilă, care coordonează comunicarea Guvernului, i-a interzis lui Victor Negrescu să mai iasă în presă fără aprobare.