La 3 ani de la Colectiv s-au schimbat doar declarațiile lui Ponta și Bănicioiu.Chiar dacă zeci de răniţi erau înghesuiţi în nişte spitale improprii pentru îngrijirea marilor arşi, iar medicii erau depăşiţi de proporţiile dezastrului, în primele zile după Colectiv, mesajul Guvernului Ponta era… încurajator. ”Înţeleg că acum avem absolut tot ceea ce ne trebuie, cum am avut, de altfel, şi azi-noapte. Tot ceea ce ţine de îngrijirea medicală este asigurat.”, a spus el pe 31 octombrie 2015. După 3 ani, Victor Ponta spune că “Condiţiile din spitale, repet, nu era pregătită România atunci.”, scrieStirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Tudorel Toader, numit de Opoziție „un ministru de nota 4”, a dat explicații în plenul Parlamentului: „Vrem o revenire la normalitate în înfăptuirea Justiției”.Tudorel Toader, Ministrul Justiției, autorul multor inițiative și proiecte legislative contestate dur, a spus că tot ceea ce face el nu este altceva decât "revenire la normalitate în activitatea de înfăptuire a Justiţiei". Legile justiției au fost aspru criticate și-n țară, și-n străinătate. Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut marţi moţiunea simplă intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a „abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi „a trimis România în trecut, în perioada Năstase – Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”. Tudorel Toader s-a apărat cu un discurs lung, scrieLibertatea.

PSD a mutat puşcăria în sufragerie.Aleşii Puterii au schimbat din temelii un proiect semnat de reprezentanţi ai tuturor partidelor, în condiţiile în care iniţiativa se referea la început doar la faptul că persoanele condamnate au dreptul la cinci zile de eliberare în cazul în care vor să meargă la ceremonia funerară a rudelor, cum ar fi părinţi, soţie sau copii. În prezent, un asemenea drept nu era stipulat, ci decizia era la latitudinea şefului de penitenciar. Însă, după ce proiectul a trecut în decembrie 2017, de Senat, PSD şi ALDE au modificat proiectul pentru a relaxa condiţiile referitoare la eliberarea din închisoare, instaurând puşcăria acasă sau în weekend, potrivitAdevarul.

Liviu Dragnea: „Nu cedez și nu renunț la principii”.Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut marți seara declarații la Camera Deputaților. Astfel, el a spus că proiectul legii bugetului pentru 2019 este aproape gata. Prezent la Parlament, șeful PSD a abordat mai multe subiecte. „Este aproape gata, ea fiind Legea bugetului de stat. Urmează joi să mai avem o ultimăm discuție privind finanțarea autorităților locale și a proiectului de dezvoltare locală, mai trebuie aprobate niște memorandumuri prin Guvern și sper să se înțeleagă colegii de la cele două partide, pentru ca să aprobe acele memorandumuri, pentru că ele au fost luate în calcul când s-a construit bugetul de stat și programul de guvernare. Într-un timp rezonabil, foarte rezonabil, proiectul de lege al bugetului de stat trebuie făcut public și să înceapă procedurile.”, scrieStirile ProTv.

Semnal sumbru pentru Toader: Dragnea îşi lasă pesediştii să voteze după propria conştiinţă; Tăriceanu: Opoziţia – obligată să voteze.Deputaţii PSD vor vota „după propria conştiinţă” la moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, a anunţat marţi seara preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a susţinut că el nu le dă sugestii colegilor de partid cum şi ce să voteze: „ Nu le dau eu, pentru că s-au tot dat sugestii din partea altora, în legătură cu domnul Toader. Unii le spun: ‘Domnule, să nu mai fie’. Alţii le spun: ‘Neapărat să rămână’. Şi am zis că cel mai bine este să judece colegii şi să voteze în consecinţă. (…) Eu nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”, a declarat Dragnea la Parlament. Tot din Parlament, partenerul de coaliţie al PSD, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE şi preşedinte al Senatului dă un semnal că Tudorel Toader este neremaniabil, potrivitG4media.