Politic show: Ponta: Această distrugere a Justiţiei ne va costa enorm pe toţi cei care vrem să trăim în continuare în Romania; Un personaj principal din dosarul #TeleormanLeaks vrea să fie scos din ştiri. Invocă „dreptul de a fi uitat”; Straşnic împachetat! Două rânduri de hârtie, o cutie de carton murdară şi multă bandă adezivă. Cinci oameni se luptă să deschidă darul oferit de Firea primarului Madridului
Un personaj principal din dosarul #TeleormanLeaks vrea să fie scos din ştiri. Invocă „dreptul de a fi uitat”. „Dreptul de a fi uitat”. Asta invocă unul dintre personajele centrale din dezvăluirile #TeleormanLeaks, de pe Rise Project, într-o notificare prin care cere ca referirile la persoana sa să dispară, scrie Paginademedia.ro. Este vorba despre Nicoleta Pene, director Tel Drum, prezentată drept mâna dreaptă a lui Petre Pitiş, directorul general al companiei din Teleorman, care au apărut în primul episod din #TeleormanLeaks publicat de site-ul de investigaţii. „Vă solicit să procedaţi imediat şi să îmi respectaţi dreptul la ştergerea datelor „dreptul de a fi uitat” prevăzut de art 17 din Regulament. Vă solicit a-mi comunica ştergerea datelor cu caracter personal prevăzută la art 19 GDPR. Îmi exprim dreptul la opoziţie prevăzut de Art 21 din Regulament.”, a spus ea potrivit Adevarul.
Straşnic împachetat! Două rânduri de hârtie, o cutie de carton murdară şi multă bandă adezivă. Cinci oameni se luptă să deschidă darul oferit de Firea primarului Madridului. Cinci oameni s-au chinuit aproape două minute să desfacă un cadou adus de Gabriela Firea pentru primarul Madridului, Manuela Carmena, scrie jurnalistul Felix Damian, care a postat pe Facebook şi o amuzantă înregistrare video a momentului. ”Situaţie penibilă de protocol”, concluzionează jurnalistul pe reţeaua socială. Obiectul de artă, respectiv o vază, oferit de primarul Gabriela Firea era învelit în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie din carton, urâtă, murdară şi lipită cu bucăţi de bandă adezivă. "Pare incredibil pentru o ţară europeană ca România, dar şeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa. (...) Bineînţeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaţilor români (purtători de valize diplomat), antrenaţi doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetăţenilor." a scris el, potrivit Gandul.
Ori Dragnea e prea deştept, ori opozanţii lui prea proşti. Este din ce în ce mai clar că o revoltă în PSD, care să ducă la debarcarea lui Dragnea din fruntea partidului ar putea să aibă loc doar într-o singură situaţie: condamnarea definitivă a acestuia. Şi repet, ar putea... În rest, opozanţii lui Dragnea din partid se dovedesc a fi nişte... habar n-am cum să-i definesc, pentru că indiferent de ce alegere aş face ei ar căpăta o formă, iar ei tocmai asta nu au - o formă articulată. Tudose, Ţuţuianu, Stănescu, Neacşu, Firea, Bădălău nu reprezintă o opoziţie internă faţă de Dragnea, ci doar expresia unor frustrări personale. Din acest motiv, pentru Dragnea este foarte uşor să-i elimine, să-i reducă la tăcere. Aşa-zişii opozanţi nu au nimic concret să pună în locul lui Dragnea, de fapt, vor acelaşi lucru, să subordoneze Justiţia. Dar pentru că în cazul lor sfoara nu e atât de strânsă în jurul gâtului, dau impresia că sunt mai moderaţi. Realitatea este că pentru România, pentru ceea ce definim a fi „statul de drept“ sunt la fel de periculoşi ca Daddy, scrie Adevarul.
Rivalitate în Moldova: Deputații PSD de Bacău s-au abținut de la votul pentru autostrada Iași – Târgu Mureș. Rivalitatea dintre Iași și Bacău și-a consumat miercuri un nou episod, când deputații PSD de Bacău s-au abținut de la votarea legii care obligă Guvernul să realizeze Autostrada A8 Iași – Târgu Mureș. Astfel, din cele cinci abțineri la votul de miercuri din Camera Deputaților, patru le aparțin deputaților PSD de Bacău: Theodora Şotcan, Elena Hărătău, Ionel Floroiu și Claudiu Augustin Ilişanu. Motivaţia abţinerii a fost: excluderea Bacaului ”în mod nefundamentat” de pe traseul acestei autostrăzi. În acest moment, construcția unei autostrăzi Iași – Tg. Mures este evaluată la circa 9 miliarde de euro, pe când o variantă Iași – Bacău – Brașov ar costa circa 5,5 miliarde euro, scrie G4media.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?