​Marea concediere colectivă. Câte posturi restructurează Guvernul în ministere. Guvernul va desființa peste 4.000 de posturi, preponderent neocupate din aparatul bugetar. Cele 21 de ministere ar urma să renunțe la aproape 870 de posturi în total, cele mai puține fiind desființate la Ministerul Afacerilor Externe (10), iar cele mai multe la Ministerul Finanțelor (102), potrivit calculelor Profit.ro. Grosul posturilor desființate va veni de la ANAF, unde dispar aproape 3.300 de posturi bugetate. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este cel care susține de mai mult timp acest demers, rezultatul fiind că, în final, din cele 4.143 de posturi care vor fi tăiate, 3.378 sunt din subordinea sa. Potrivit informațiilor Profit.ro, deși cele mai multe posturi desființate sunt deja vacante, în contextul reorganizărilor din această perioadă pot avea loc și restructurări de personal, scrie Profit.ro.

politicFoto: Colaj foto

Prioritățile bizare ale Guvernului PSD: Masa caldă în școli ajunge la aprobare la 2 luni de la începutul școlii, tot prin OUG și tot în doar 50 de școli. Proiectul Masă caldă în școli a dovedit în cei 2 ani de pilotare că scade abandonul școlar și diminuează absenteismul. Este motivul pentru care Guvernul PSD aprobă astăzi, la 2 luni de la începerea școlii, continuarea proiectului în doar 50 de școli și tot prin Ordonanță de Urgență, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Într-o declarație susținută la debutul ședinței Executivului, Dăncilă a anunțat: “Ne preocupă creșterea accesului copiilor la educație”, așa că “vom continua proiectul pilot Masă caldă în școli, destinat preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ, în formulă îmbunătățită”. Șeful executivului nu a explicat care este motivul pentru care aplicarea proiectului de acum 3 ani se face și astăzi tot în regim de urgență și de ce, dacă are rezultate bune, este tot pilotat și tot în doar 50 de școli, scrie Edupedu.

Acum câteva ore am dat viaţă băiatului meu! Maria Grapini, o nouă gafă pe Facebook. Europarlamentarul Maria Grapini gafează din nou pe Facebook. Într-o postare ocazionată de aniversarea a 39 de ani a băiatului său, eurodeputatul scrie că i-a dat viaţă ”în urmă cu câteva ore”. ”Azi este cea mai importantă azi din viaţa mea! Acum câteva ore, am dat viaţă băiatului meu! La mulţi ani copilul meu! Dumnezeu ne-a ajutat să creşti mare, sănătos şi să ai parte de familia ta: Luca, Anna şi Anca! Te iubim şi pentru noi eşti sensul ultimilor 39 de ani! La mulţi ani, aşa cum îi doreşti! Sănătate şi fericire!”, a scris pe Facebook Maria Grapini. Maria Grapini, fost ministru pentru IMM-uri şi Turism şi actual europarlamentar, a fost criticată de mai multe ori în presă pentru greşelile gramaticale din postările pe care le-a publicat pe reţeaua de socializare, scrie Gandul.

Cum pun Tăriceanu şi Dragnea tunurile pe Iohannis şi procurori: Remarc implicarea parchetelor în jocurile politice. Se încearcă ruperea coaliţiei. Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au reînceput, în ultimele zile, atacurile la adresa preşedinelui Klaus Iohannis şi a procurorilor, mai ales după ce au apărut noi informaţii despre legăturile familiei Dragnea cu persoane din Tel Drum, dar şi după ce DNA a trimis o cerere de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului. Citeste mai mult: adev.ro/phxoe7 Tonul celor mai importanţi politicieni din coaliţia PSD-ALDE se mai temperase în ultimele săptămâni, aceştia amintind mai rar despre tensiunile între partidele aflate la putere şi şeful statului, Klaus Iohannis. De asemenea, tema activităţii procurorilor a fost discutată mai mult în contextul modificării legilor Justiţiei, scrie Adevarul.

Detalii de la DNA despre dosarul lui Tăriceanu: Ar fi primit mită 800.000 de dolari de la o firmă austriacă prin contacte fictive cu firme offshore. DNA a dat detalii într-un comunicat despre dosarul de corupție care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite. Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece. DNA arată că faptele de corupție de care e acuzat Tăriceanu au legătură cu acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obținut contracte comerciale importante de la statul român, scrie G4media.