Toader: Cultura eliberează, pregătește deținuții pentru reintegrarea socială. Teatrul, cultura, în general, vindecă, eliberează, pregăteşte deţinuţii pentru reintegrare socială, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, miercuri, la Teatrul Nottara, la finalul primei zile de spectacole prezentate de deţinuţi în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Multiart pentru deţinuţi „Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură”. Ministrul a afirmat că a venit cu plăcere să vizioneze spectacolele de teatru şi a precizat că nu este pentru prima dată când participă "la astfel de activităţi artistice şi culturale ale deţinuţilor", potrivit Digi24.

politicFoto: Colaj foto

Ponta îl susține pe Iohannis, după ce a refuzat-o pe Adina Florea la conducerea DNA. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră normală decizia şefului statului Klaus Iohannis de respingere a propunerii de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. “Mi se pare o decizie normală. Ce mi se pare cel mai rău este faptul că noi nu reuşim să reparăm lucruri care merg prost şi le distrugem şi mai tare. Eu cred că trebuie să avem un DNA puternic şi un DNA care să nu mai comită abuzuri, cum s-au comis în vremea doamnei Kovesi. Nu avem nici un DNA puternic şi nu am oprit nici abuzurile. (...) Cred că cei care au furat şi care iau mită şi care vând România, cum se întâmplă şi azi cu Fondul Suveran, să ajungă în închisoare, iar cei nevinovaţi nu trebuie să aibă probleme. Nu am ajuns acolo şi e păcat”, a declarat Ponta, miercuri, potrivit Stirile Pro Tv.

O prostie cât casa într-una din Legile Justiţiei. Refuzul preşedintelui Iohannis de a o numi pe Adina Florea în funcţia de procuror-şef al DNA devoalează o eroare colosală comisă atunci când s-au modificat Legile Justiţiei. O greşeală care poate bloca toate numirile pe funcţii de conducere ale judecătorilor sau procurorilor: nu a fost prevăzută nicio procedură de a verifica dacă magistraţii au colaborat cu serviciile de informaţii şi după 1990. Nu se cunosc, exact şi oficial, motivele pentru care preşedintele a refuzat numirea Adinei Florea la DNA şi a altor patru procurori în funcţii de conducere la Parchetul General şi DIICOT. Surprinde însă amplitudinea deciziei: preşedintele a respins în bloc şi nenuanţat toate cele cinci propuneri. Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale indică doar baza legală, scrie Liviu Avram pentru Adevarul.

De câte ori poate respinge Klaus Iohannis propunerile PSD/ Premisele unui nou conflict la CCR. În presă a apărut interpretarea unei decizii CCR din 2008, care stabilește că președintele României poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui persoane în funcția vacantă de ministru. Precizarea CCR referitoare la funcția vacantă a determinat interpretarea potrivit căreia, dacă funcția nu este vacantă, atunci președintele poate respinge de mai multe ori o propunere de ministru. Altfel spus, cât timp cele două posturi de la ministerul Transporturilor și de la ministerul Dezvoltării nu sunt vacantate, nu ne-am afla în interiorul procedurii constituționale de numire, iar președintele poate respinge propunerile venite de la Guvern de câte ori dorește, scrie G4media.

PNL: Oficialii Parlamentului European le-au dat "o nouă palmă" celor din conducerea PSD-ALDE. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat miercuri că delegația Parlamentului European condusă de Antonio Tajani le-a dat "o nouă palmă usturătoare" celor din coaliția PSD-ALDE. "Cei doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului au primit o nouă palmă usturătoare din partea reprezentanților UE, pentru că au considerat că fiind invitați în Parlamentul României e foarte posibil ca politica dezastruoasă din plan intern să poată să fie acoperită de discursuri care sunt bine, însă nu sunt credibile și nu ai nicio reflectare în materie de politică legislativă și instituțională în România. Mesajul reprezentanților europeni a fost unul foarte clar... ", a declarat Raluca Turcan potrivit Euractiv.