​Consecințele deciziei Curții de apel București: Dragnea scapă de completul de la Înalta Curte cu judecătorii Francisca Vasile, Horia Șelaru și Ioana Ilie. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reușit să scape de completul de 5 judecători de la Înalta Curte compus din magistrații Francisca Vasile, Horia Șelaru, Ioana Alina Ilie, Simona Neniță și Rodica Cosma. Este consecința directă a deciziei de vineri a judecătoarei de contencios, Alina Ghica, de la Curtea de Apel București, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Judecătoarea Alina Ghica a decis că tragerea la sorți a completelor de 5 judecători (C5) de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din 9 noiembrie a fost nelegală și că ICCJ ar fi trebuit să aștepte motivarea CCR în cazul completelor de 5, scrie G4media.

politic showFoto: Colaj foto

Viorica Dăncilă: Catedrala Mântuirii Neamului - mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român. Catedrala Mântuirii Neamului este realizarea românilor şi a României, a afirmat, duminică, prim-ministrul Viorica Dăncilă, precizând că ne putem mândri cu acest proiect pe care trebuie să îl poarte în suflet toţi cetăţenii acestei ţări. Totodată, întrebată ce înseamnă realizarea acestui proiect, Viorica Dăncilă a răspuns: "Realizarea românilor şi a României, un proiect, un monument cu care ne putem mândri. Şi cred că mândria aceasta nu este a mea ca şi prim-ministru, este mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român", scrie Digi24.

Cazul primarului plecat din PSD, dar rămas încă în partid ca să nu-şi piardă mandatul. Primarul localităţii, Nicolae Birău, candidat şi ales din partea PSD, a anunţat în urmă cu două luni că va candida la alegerile din 2020 din partea Pro România, partidul fondat de Victor Ponta. Birău a mai anunţat atunci că nu va pleca din PSD pentru că, potrivit legii, asta ar însemna să îşi piardă mandatul de primar, aşteptând să fie exclus din partid. În tot acest timp, Birău a lucrat pentru Pro România, vineri participând la o conferinţă de presă a Pro România în Timiş. Întrebat care este situaţia sa în PSD după trecerea faptică la Pro România, primarul din Variaş a declarat că a avut o discuţie cu conducerea PSD Timiş, dar nici nu i s-a cerut să demisioneze, nici nu a fost ameninţat cu excluderea, scrie Adevarul.

De ziua lui, și-a luat partidul inapoi. Senatorul Marius Nicoară a cam intrat de formă în ALDE, pentru că la seratele cu șprițuri îi preferă în preajma sa tot pe liberali. În 19 noiembrie, acesta a împlinit 60 de ani, ținând, evident, să marcheze momentul în prezența prietenilor săi. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, marți, la București, conform obiceiului din Parlament, Nicoară i-a invitat la un pahar pe câțiva membri de partid, inclusiv pe Călin Popescu Tăriceanu. Așa se face că joi seara, peste 40 de persoane au participat la cheful aniversar al lui Nicoară, în localul amintit. De remarcat e faptul că printre invitați nu s-au regăsit colegii din ALDE Cluj, nici măcar cei din conducerea partidului, scrie Actual de Cluj.

Băsescu: Nici mama Curții Constituționale nu îi poate pune stiloul în mână președintelui pentru a-l obliga să semneze revocarea miniștrilor sau a procurorului general. Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la România TV, că nimeni, „nici mama Curții Constituționale“, nu îi poate pune stiloul în mână președintelui pentru a-l obliga să semneze revocarea miniștrilor și că nici în cazul revocării procurorului general șeful statului nu poate fi obligat să semneze. Băsescu a spus că președintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, „pentru că așa a vrut“, potrivit G4media.