Desi sondajele democrat-liberalilor, pentru stabilirea sanselor potentialilor candidati la locale, sunt inca in desfasurare, surse din partid ne-au declarat ca Bodu va fi aruncat in cursa pentru Primaria Sectorului 5.

El este considerat drept singurul dintre candidatii testati de PD-L care beneficiaza de o cota crescuta la capitolul notorietate si care are toate atuurile sa-l loveasca pe Vanghelie acolo unde-l doare mai tare: banii cheltuiti nejustificat. Daca va castiga, Bodu va trebui sa renunte la mandatul de europarlamentar.

Sebastian Bodu a fost primul demnitar PD din aparatul guvernamental pe care premierul Tariceanu l-a dat afara, in ianuarie 2007, pentru criticile dure aduse, intr-un interviu acordat „Evenimentului zilei“, taxei de prima inmatriculare.

La vremea respectiva, conducerea democrata i-a reprosat sefului guvernului doar ca nu s-a consultat cu liderii PD inainte de a oficializa concedierea sefului Fiscului. „Daca mie imi facea astfel de repros uri Bodu, cred ca intai il bateam si pe urma il dadeam afara“, declara, la vremea respectiva, Vasile Blaga. Astazi insa, cand PD-L nu mai face parte din guvern si cere anularea taxei de prima inmatriculare, liderii partidului aduc ca argument demiterea lui Bodu, pentru a demonstra ca partidul a fost intotdeauna impotriva taxei auto.

EvZ