Surse: Tensiuni în PNL, după victoria USR în instanţă pe tema companiilor municipale. „Cine a servit în mizeria de Guvern Cioloş, musai să fie candidat”. Liberalii din Bucureşti sunt împărţiţi în ceea ce priveşte modul cum vor să facă opoziţie Partidului Social Democrat. Mai exact, unii sunt preocupaţi să ţină pasul cu USR şi să arate că ştiu cum să combată Puterea şi pe Gabriela Firea, în timp ce alţii sunt mai preocupaţi cu disputele interne şi de ironizarea celor care vin cu idei, potrivit Adevărul.

politic showFoto: Colaj foto

Insula Belina şi Braţul Pavel revin în domeniul public al statului şi administrarea Apelor Române Insula Belina şi Braţul Pavel revin în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, în urma unei decizii de luni a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman. Acestea intraseră în 2013 în administrarea CJ Teleorman, care le-a închiriat rapid firmei Teldrum. Ulterior, Sevil Shhaideh, fost premier, a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă. Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a CJ Teleorman s-a aflat un proiect de hotărâre privind revenirea unor părţi de imobile din domeniul public al judeţului Teleorman şi administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în domeniul public al statului şi administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”, precum şi revenirea unor părţi de imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”, scrie News.ro.

Supraimpozitarea băuturilor răcoritoare cu zahăr a fost adoptată tacit de Senat. Inițiativa USR susține accizarea băuturilor răcoritoare în funcție de cantitatea de zahăr. România a înregistrat cea mai mare rată a diabetului zaharat din Europa. Proiectul merge la Camera Deputaţilor în varianta iniţiatorului. Legea își propune să reducă adaosul de zahăr din băuturile răcoritoare, inițiată de senatorul Adrian Wiener, a primit avize favorabile în Comisiile pentru Sănătate publică, respectiv pentru învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României, scrie Libertatea.

Efectele demisiei lui Stănescu. Cum reușește Dragnea să fie mereu cu doi pași în față? De acum, lucrurile sunt clare. Cu Stănescu afară din guvern, lăsat fără pușculița de la ministerul Dezvoltării, cu Firea și Țuțuianu trași pe linie moartă și paralizați administrativ, Dragnea și-a neutralizat pe rând toți rivalii interni. Greu de crezut că, dezbrăcați de atributele puterii, puciștii vor mai convinge pe cineva din partid să-i urmeze. Liderul PSD și-a securizat astfel majoritatea parlamentară și, implicit, guvernul. Moțiunea de cenzură anunțată de opoziție are de azi șanse minime de adoptare, potrivit G4media.ro.

Mesajul de luni al Jandarmeriei, în oglindă cu cel din 9 august. Jandarmeria Română transmite: cine protestează de ziua naţională se descalifică şi ca oameni, şi ca cetăţeni, şi ca români. De ce şi în ce calitate face Jandarmeria aceste aprecieri? Niciun oficial al instituţiei nu acceptă dialogul pe această temă. Comunicatul de astăzi, un răspuns la solicitarea DCNews, aminteşte de mesajul oficialilor Jandarmeriei dinante de protestul din 10 august, în urma căruia sute de persoane au fost rănite după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Reacţia Jandarmeriei a venit după ce pe Facebook au apărut mai multe îndemnuri la proteste de 1 Decembrie şi ideea ca oamenii să se întoarcă cu spatele la jandarmii care vor participa la parada de Ziua Naţională, scrie Digi24.

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis vor lansa sezonul cultural Franţa - România. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa, că marţi va lansa oficial, împreună cu omologul său, Emmanuel Macron, la Centrul Georges Pompidou, Sezonul Franţa – România. „Sunt bucuros şi emoţionat să mă aflu din nou alături de voi în acest context deosebit! Peste câteva zile vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Este un moment simbolic, de extraordinară bucurie pentru noi toţi. Şi este firesc să fie aşa, fiindcă Marea Unire a însemnat, pe lângă înfăptuirea «visului de veacuri» al românilor, şi o transformare profundă a ţării noastre. Unirea a adus cu sine modernizarea României şi integrarea ei în rândul naţiunilor europene.”, a declarat Klaus Iohannis,, scrie Mediafax.