Ce spun românii despre mituirea alegătorilor, dacă mâine ar avea loc europarlamentarele. Românii sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte corectitudinea viitoarelor alegeri, două treimi dintre respondenţii ultimul sondaj Eurobarometru fiind de părere că mituirea alegătorilor reprezintă o problemă serioasă. 68% dintre românii care au răspuns la ultimul Eurobarometru se declară îngrijoraţi că la următoarele alegeri ar putea avea loc mituirea votanţilor pentru a alege un anumit partid. Românii se află pe locul al 5-lea. Potrivit Eurobarometrului, 49% dintre respondenţii din România sunt de părere că autorităţile fac ce trebuie pentru a preveni votul ilegal, scrie Adevarul.

politicFoto: Colaj foto

Lider PSD Vaslui: Nu înţeleg această tendinţă sângeroasă că trebuie băgaţi unii la puşcărie. Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi-a exprimat mirarea cu privirea la interesul „chinuitor” faţă de problema amnistiei. El a spus că, în orice stat, atunci când apare un curent că anumiţi cetăţeni au greşit şi au recunoscut, statul acordă clemenţa sa. „În orice stat, ca urmare a faptului că apare un curent că numiţi cetăţeni care au greşit şi care sunt conştienţi că au greşit, statul acordă clemenţa sa. Nu înţeleg această tendinţă sângeroasă că trebuie băgaţi unii la puşcărie fiind însuşită de o parte mare a opoziţiei care vede o metodă de a câştiga alegerile, altfel nu sunt în stare să propună nimic”, a spus el potrivit Digi24.

Cioloș: “Libertatea de circulaţie, un drept pe care PSD vrea să îl limiteze. Teodorovici să demisioneze”. Dacian Cioloş afirmă că libertatea de circulaţie este un drept pe care “PSD vrea să îl limiteze” şi îi cere ministrului Finanţelor Publice”să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent”. “PSD ne întoarce în timp şi, pe mai multe voci, cere limitarea dreptului românilor de a munci în străinatate. Atât înţelege acest partid din spiritul european după 11 ani de la aderare: să lege cetăţenii cu lanţuri de cetate, în loc să le ofere condiţiile pentru a rămâne. Să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun, fie că ei sunt medici, antreprenori sau simpli muncitori în agricultură ori construcţii care îşi ajută familiile cu bani câştigaţi greu, dar cinstit.”, scrie Cioloş marţi într-o postare pe pagina sa de facebook, potrivit Stirile ProTv.

Monica Macovei solicită CSM să verifice cum a intrat în complet judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de apel Bucureşti. Europarlamentarul Monica Macovei a luat atitudine în urma dezvăluirilor G4media şi a solicitat CSM să verifice în ce măsură constituirea completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti – care, pe 23 noiembrie, a anulat noile complete de 5 judecători de la Înalta Curte – a respectat prevederile legale. Macovei a solicitat CSM să precizeze şi care a fost situaţia excepţională care a determinat schimbarea membrilor completului de judecată la Curtea de Apel Bucureşti şi introducerea judecătoarei Alina Ghica, vicepreşedinte cu delegaţie a CAB, prietenă cu Lia Savonea (cel mai influent membru CSM şi fostă preşedintă a CAB).

Codrin Ștefănescu: Oprișan le-a spus procurorilor DNA că PSD va da legea aministiei şi graţierii. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, le-a spus procurorilor DNA că social-democrații vor adopta o lege pentru amnistie și grațiere. Oprișan a fost audiat într-un dosar la DNA care îl vizează pe șeful PSD, Liviu Dragnea. ”Ăsta (Marian Oprișan - n.r.) s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebaţi pe mine ce am vorbit şi am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeţi că ne puneţi nouă căluşul în gură? Vom continua să modificăm legile şi oricum vom da legea aministiei şi graţierii”, a declarat Codrin Ştefănescu potrivit Euractiv.