Culisele recepției de la Cotroceni. Ce semnale au dat Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. La recepția de Ziua Națională a României de la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire față în față între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, dar nu o discuție. Semnalul dat de șeful statului din discuțiile de la Cotroceni este că nu o să avem sărbători liniștite, pentru că nu suntem un popor liniștit, însă nu vrea să dea vreun semnal legat de remanieri pentru că toate aceste probleme și numiri în Guvern vor fi făcute abia săptămîna viitoare, după ce trece Ziua Națională. potrivit Digi24.

politicFoto: Colaj foto

Decizia CCR îi poate salva pe Dan Șova, Constantin Niță, Elena Udrea și Alina Bica. Elena Udrea ar putea scăpa de condamnare, la fel şi Alina Bica, iar foştii miniştri Dan Şova şi Constantin Niță ar putea fi eliberaţi din închisoare. În mod nesperat, Curtea Constituţională le-a întins o mână de ajutor atunci când a decis că toate completurile de 5 judecători, inclusiv cele care i-au condamnat definitiv, sunt compuse ilegal. Iar motivarea făcută publică joi obligă instanţa supremă să rejudece procesele celor care nu au primit încă hotărârile motivate, potrivit Stirile ProTv.

Tânăra care a scris „Balada lui Dragnea“, rugă de Centenarul României: „Iartă-ne că te numim murdară, deşi noi nu contribuim cu nimic la a te curăţa“. Marilena Mihailescu, tânăra din Timişoara care a devenit cunoscută la pe reţelele de socializare după ce a compus „Balada lui Dragnea”, însufleţind protestele #Rezist din iarna anului 2017, a postat un mesaj plin de sensibilitate de Ziua României. Ea spune că dacă românii doresc o ţară mai bună, să nu îşi dorească o ţară ca afară. E suficient ca oamenii să fie mai buni.“România, iartă-ne! Dragă ţară, ne cerem iertare lui Dumnezeu şi ţie pentru faptul că am uitat să fim mulţumitori pentru ceea ce ne-a oferit Cel de Sus prin tine.", își începe ea postare pe Facebook potrivit Adevarul.

Dăncilă îi cere preşedintelui Iohannis să „fie mai atent” la declaraţii: „Să încerce să pună în practică acel consens, eu sunt de acord că nu totul este perfect”. Premierul Viorica Dăncilă spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie "un pic mai atent" la declaraţii şi să încerce să pună în practică "acel consens" politic pe care ea l-a cerut de la tribuna Parlamentului. Şefa Executivului a spus că pot fi aduse critici pe anumite proiecte care nu sunt bune sau asupra unor lucruri care nu sunt în favoarea României, dar „această critică şi această dezbinare permanentă nu face decât să aducă defavoruri, atât în plan intern, cât şi în plan extern”, potrivit Libertatea.

Codrin Ștefănescu bate toba cu amnistia și grațierea: „Suntem foarte aproape de final“ / Dăncilă neagă din nou: „Nu există niciun proiect, vom avea sărbători liniștite“. Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, declară pentru a treia oară în patru zile că puterea își va asuma amnistia și grațierea și că sunt „foarte aproape de final“ cu realizarea acestui obiectiv. Premierul Viorica Dăncilă neagă însă din nou existența vreunui proiect în acest sens și declară că „vom avea sărbători liniștite“. „Am făcut o grămadă de altă lucruri și într-un final ne vom asuma inclusiv aceste chestiuni legate de amnistie și grațiere“, a declarat Ștefănescu, potrivit G4media.