Vâlcov: “Remanierele dese sunt o dovadă de profesionalism. Mă consult des cu Dragnea”. Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că se consultă de câteva ori pe săptămână cu liderul PSD, Liviu Dragnea, de care îl leagă o prietenie, şi că sfaturile sale sunt exclusiv economice şi sociale. El susţine că remanierele dese sunt o dovadă de profesionalism, potrivit News.ro. „Totul a pornit de la o solicitare, apoi a devenit o prietenie. Când rezonezi cu oamenii care lucrezi şi vrei să schimbi viaţa românilor...”, a declarat Vâlcov, duminică seara, la Antena 3, referindu-se la relaţia sa cu Liviu Dragnea, potrivit Stirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Liderii ţării au făcut paradă politică de 1 Decembrie. Mii de militari au participat sâmbătă, pe 1 Decembrie, la parada organizată în Piaţa Arcului de Triumf, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în tribuna oficială fiind prezenţi aproape toţi liderii politici importanţi ai momentului. În ciuda atacurilor continue dintre preşedinte şi coaliţia de guvernare, alături de Klaus Iohannis s-au aşezat atât premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, cât şi liderul PSD Liviu Dragnea. El şi-a ocupat locul în tribuna oficială şi a părăsit-o, la final, fără a se mai face văzut la vreun alt eveniment public. Aceeaşi atitudine a avut şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, scrie Adevarul.

Şeful DGA, acuzat de plagiat. Cătălin Ioniţă: Am făcut totul cu bună credinţă. O parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a şefului Direcţiei Generale Anticorupţie Cătălin Ioniţă, intitulată „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul „Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet” apărut în 2003 într-o publicaţie juridică. Chestorul Cătălin Ioniţă spune că a făcut totul cu bună credinţă, că cele mai multe texte sunt scrise de el, iar restul sunt preluate din materialul bibliografic şi că lucrarea sa este conformă standardelor de la momentul prezentării şi susţinerii ei, potrivit Digi24.

Darius Vâlcov: Soros e păpușarul lui Ciolos / Corina Crețu minte prin omisiune / Sunt țări care nu vor ca România să aibă autostrăzi. Darius Vâlcov, principalul consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță pentru corupție, a declarat duminică la Antena 3 că George Soros e ”păpușarul” lui Dacian Cioloș. Vâlcov, cunoscut pentru derapajele lui, a spus că Soros a avut interese economice pentru eliminarea offsetului din contractele de armament. ”Ați văzut cu Facebook, ce interese ar avea Facebook să îl acuze pe Soros că a vrut să scadă valoarea acțiunilor? Soros joacă pe acțiuni, el vede România ca pe o firmă”, a mai spus Vâlcov. ”Cioloș e omul lui Soros, sunt sigur. Să mă dea în judecată”, a mai spus Vâlcov, pottivit G4media.

Premierul Viorica Dăncilă participă, luni, la deschiderea Summit-ului ICE de la Zagreb. Premierul Viorica Dăncilă participă, luni, la Zagreb, la deschiderea Summit-ului şefilor de guverne din statele membre ale Iniţiativei Central Europene (ICE). Consultările cu înalţii oficiali croaţi vor oferi ocazia evaluării stadiului relaţiei bilaterale şi situaţiei regionale, coordonarea în planul exercitării mandatului la nivelul Consiliului UE de către cele două state, ca parte din Trio-ul de preşedinţii România-Finlanda-Croaţia, cu accent pe susţinerea parcursului european al Balcanilor de Vest, potrivit Stirile ProTv.