CTP: Alegerile din 2019 ar putea fi ultimele alegeri libere din România. Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni foarte duri discursul ținut de Liviu Dragnea, duminică seară, după ședința Consiliului Național al PSD. Jurnalistul a spus că alegerile din 2019 ar putea fi ultimele alegeri libere din România și că, nici în acest caz, nu va pleca din țară. Cristian Tudor Popescu a spus că Liviu Dragnea „a rupt orice legătură cu Europa” prin discursul său. „Un discurs de asemenea violență cum nici Ceaușescu nu a avut”, a adăugat el, potrivit Digi24.

politic showFoto: Colaj foto

Delirul PSD călare pe un morman de minciuni. Liviu Dragnea a atacat și amenințat în voie, din nou, pe toți cei care nu îl lasă să scape de problemele penale și iarăși nu a fost nimeni să-i taie microfonul. Duminică seară, în plin delir naționalist, antieuropean și manifest șovin al lui Liviu Dragnea și al colegilor săi din PSD, postul de radio Digi FM a luat decizia de a întrerupe transmisiunea în direct, pe Facebook, a discursului rostit de șeful PSD la Conferința Națională a Partidului Social-Democrat, tocmai pentru că acesta nu mai avea coerență politică, ci se transformase într-o înșiruire de învinuiri fără probe. ”Noi credem în mesaje responsabile, în acuzații probate, în maturitate politică și în maturitatea meseriei de gatekeeper, de selector al mesajelor care au relevanță pentru interesul public”, a comentat șeful știrilor Digi FM, Lucian Cambeșteanu, potrivit Deutsche Welle.

Poate fi oprită ordonanţa de amnistie şi graţiere? Ce soluţii are Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis are câteva pârghii legale de a pune beţe în roate ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea, pe care şi-au asumat-o public liderii PSD. Însă decizia finală e în mâinile tandmeului Tudorel Toader - Viorica Dăncilă. Iată care e traseul juridic al ordonanţei şi unde poate interveni şeful statului. Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i trimită agenda de lucru a fiecărei şedinţă de guvern cu o zi înainte, tocmai pentru a încerca să blocheze ordonanţa de amnistie şi graţiere, clemenţa penală pregătită de PSD. Ca acoperire legală, şeful statului a invocat articolul 39 din Regulamentul privind procedurile la nivelul Guvernului, scrie Adevărul.

Ponta, despre discursul lui Dragnea de la Consiliul PSD: „Un clasic mesaj fascist și național-socialist, însoțit de glume stupide și multă paranoia”. Victor Ponta a criticat dur discursul lui Liviu Dragnea de duminică, din cadrul Consiliului Naţional al PSD. Fostul preşedinte al PSD vorbeşte despre "un discurs delirant", un "mesaj fascist şi naţionalist-socialist". „După discursul delirant de ieri ( un clasic mesaj fascist și național-socialist însoțit de glume stupide și multă paranoia ) sunt sigur că tot mai mulți oameni au înțeles că am avut dreptate în 2017 când m-am decis să merg pe un alt drum. Îl cunoșteam deja destul de bine pe Dragnea și stilul sau mafiot-dar am reușit să îl țin în frâu cât timp eram Premier-după care, în toamnă lui 2015, l-am văzut capabil să vândă chiar Guvernul și să negocieze cu Klaus Iohannis și Dacian Ciolos doar că să schimbe din funcția de Premier-și am început să realizez cât de nociv poate fi”, a scris Ponta pe Facebook, potrivit Libertatea.

Declarația lui Tudorel Toader despre amnistie și grațiere. Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor fi modificate printr-o singură ordonanță de urgență, a declarat Tudorel Toader, luni dimineață. O formă a acestui act s-ar afla în lucru la Ministerul Justiției. Ministrul Justiției a mai spus că amnistia și grațierea ar putea fi o ultimă soluție pentru corectarea unor abuzuri. „Lucrăm la un draft, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea codului penal și codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal și consolidrarea prezumției de nevinovăție la procedură penală, scrie Great News.