Orban, despre eșecul moțiunii de cenzură: UDMR a vrut să mimeze neutralitatea. Președintele PNL, Ludovic Orban a acuzat UDMR că ignoră interesele electoratului de etnie maghiară prin susținerea oferită guvernului Dăncilă. ”Moțiunea de cenzură se referă la guvernul în funcție. Dacă o votezi, consideri că Guvernul este rău. Dacă nu o votezi, înseamnă că ești cu Guvernul. Kelemen Hunor a încercat să fie cumva de centru, ei au vrut să mimeze neutralitatea. La moțiunea de cenzură nu poți fi neutru”, a declarat Ludovic Orban, joi, la B1 TV. Liderul PNL a contestat validitatea argumentelor UDMR pentru a nu vota moțiunea, faptul că inițiatorii nu au venit cu un candidat la postul de premier și cu un program de guvernare. Orban susține că aceste chestiuni nu puteau fi discutate decât după eventualul succes al unei moțiuni, scrie G4Media.

politic showFoto: Colaj foto

Iohannis a pornit iar la vânătoare de elefanţi prin Palatul Victoria. Klaus Iohannis a mers să prezideze şedinţa de joi a Guvernului, motivul fiind împiedicarea adoptării unei ordonanţe de urgenţă pe amnistie şi graţiere. Este pentru a doua oară că şeful statului merge la o şedinţă a Executivului, prima dată fiind în ianuarie 2017, când premier era Sorin Grindeanu, iar preşedintele le-a vorbit de „elefanţii din încăpere“, adică ordonanţele pentru amnistie şi modificarea codurilor penale. „Cunoaşteţi povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanţi - ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale“, le spunea Iohannis celor din Guvernul Grindeanu la 18 ianuarie 2017. 13 zile mai târziu, în urma unei şedinţe de Guvern terminate aproape de miezul nopţii, Florin Iordache anunţa cele două ordonanţe controversate. De această dată, şeful statului a mers să se asigure că nu vor fi adoptate alte măsuri controversate, cum e cazul unei OUG pe amnistie şi graţiere, dar nici acea OUG prin care sunt introdus noi taxe, scrie Adevărul.

Raluca Prună îi răspunde lui Şerban Nicolae. Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună afirmă, în replică la afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae de la tribuna Parlamentului, că legea recursului compensatoriu aparţinând guvernului Cioloş a fost "deturnat, masacrat, instrumentalizat" de majoritatea PSD-ALDE din actualul Legislativ, ea adăugând că acestei majorităţi îi revine răspunderea pentru efectele produse de această lege. "Senatorul Serban Nicolae a grăit de la tribuna parlamentului o prostie şi o minciună. Şi părea satisfăcut de performanţa sa. Nu ma interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să îi răspund, cu tot dispreţul pentru modul murdar în care face politică. 1. Prostia: ‘Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift'. Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe noi toţi", argumentează Raluca Prună, într-o postare pe pagina de Facebook, potrivit Digi24.

Cioloș: ”Nu are nicio dorinţă să guverneze transparent şi în interesul cetăţenilor”. Fostul premier Dacian Cioloş a declarat joi că este nevoie de un proiect “care să pună forţele politice din Opoziţie la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituţionale”. În opinia acestuia, PSD este incapabil să revină la o conduită etică şi onestă în raport cu România. “Devine tot mai clar că nu mai putem aştepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE. Nu mai e suficient să stăm doar de pază la asalturile Guvernului asupra justiţiei, a economiei. Este nevoie de un proiect care să pună forţele politice din Opoziţie la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituţionale şi nu are nicio dorinţă să guverneze transparent şi în interesul cetăţenilor. Am avut o nouă dovadă a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil să revină la o conduită etică şi onestă în raport cu România”, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook, potrivit Știrile Protv.

Dragnea, despre Ordonanța pe amnistie și grațiere: „Eu nu mă opun. În România trebuie să avem un singur obiectiv, toată lumea la puşcărie?” Liviu Dragnea a afirmat, joi, că el nu se opune, dacp va fi o Ordonanţă pe amnistie şi graţiere şi a precizat că "obsesia" PSD este să se fac dreptate până la capăt". „'Sunt atât de multe abuzuri în România, dosare făcute pe probe nelegale, dosare făcute prin șantaj și amenințări, în așa fel încât este legitimă solicitarea de a se găsi o soluție. Că este amnistie și grațiere, să fie. Dacă este o altă soluție, să vină cu ea, dar la un moment dat în această țară trebuie să existe un moment zero (…) Că va fi această OUG de amnistie și grațiere, eu nu mă opun. Că vor fi alte OUG, nu știu”, a spus Dragnea, scrie Libertatea.