Va candida Dragnea la prezidențiale în 2019? Dragnea nu va mai pierde probabil prea mult timp pentru a-și anunța candidatura. Odată lansat, va para orice acțiune din justiție împotriva sa cu argumentul că este mâna lui Klaus Iohannis, care dorește să-și neutralizeze adversarul. Orice nouă punere sub acuzare sau trimitere în judecată îl va victimiza în ochii partidului și al propriului electorat și va pierde din credibilitate. Probabil că Dragnea ia în calcul un câștig și în privința apelului din dosarul angajărilor fictive: ce judecător ar condamna definitiv un candidat la alegerile prezidențiale? Apoi, liderul PSD n-are nici un interes ca prin susținerea altui candidat din partid să-și inventeze un rival intern după ce abia a scăpat de puciști. Nu mai are nevoie de alții, scrie Dan Tapalagă pe G4media.ro.

politicFoto: Colaj foto

Cum şi-a desfiinţat un politician colegii ipocriţi: „La spital n-au pastile, iar noi stăm şi ne dăm diplome de excelenţă“. Consilierul judeţean Ovidiu Nechita (PNL) a sancţionat public o acţiune a Consiliului Judeţean Brăila, care a acordat mai multe diplome de excelenţă unor foşti şi actuali aleşi judeţeni. După ce a primit, la rândul său, o astfel de diplomă, Ovidiu Nechita i-a înapoiat-o preşedintelului CJ Brăila, Francisk Chiriac, criticând apoi dur atitudinea colegilor săi, despre care a spus că îşi acordă singuri diplome de excelenţă, în condiţiile în care nu au făcut nimic care să justifice primirea unei astfel de distincţii, scrie Adevarul.

Fotografia la care se uita Liviu Dragnea în timpul moțiunii de cenzură. Liviu Dragnea a fost surprins în Parlament, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în timp ce se uita la o fotografie cu tânăra agresată de un deținut eliberat în baza recursului compensatoriu dat de PSD-ALDE. O fotografie asemănătoare au primit și premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader. Vă reamintim că o tânără de 20 de ani a fost tâlhărită cu sălbăticie într-o scară de bloc din Alba Iulia, luna trecută, de către un bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu promovat de ministrul justiției, Tudorel Toader, scrie Digi24.

Ponta susține că premierul și ministrul de finanțe nu mai răspund pentru corectitudinea datelor din bugetul pe 2019: Dăncilă şi Teodorovici chiar ştiu că ceea ce spun în buget e o minciună. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi că în ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare, adoptată săptămâna trecută de Guvern, apare un articol care prevede că premierul şi ministrul de Finanţe nu răspund pentru corectitudinea datelor din planificarea bugetară pe anul viitor, transmite Agerpres. Guvernul se va reuni vineri în şedinţă, probabil ultima din acest an, dar fără a avea proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 pe ordinea de zi anunţată, potrivit G4media.ro.

„Revoluţionarii cu rol determinant“ din politică. Cine sunt aleşii care obţin bani pentru participarea lor la Revoluţia din 1989. Mai mulţi actuali sau foşti politicieni primesc indemnizaţie de revoluţionar pentru participarea lor la evenimentele din decembrie 1989, fie că au demonstrat aportul lor clar la căderea regimului, fie că doar au scris şi povestit despre faptele lor „eroice“. Printre actualii aleşi din Parlament care au primit titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluţiei Române” sunt Cătălin Rădulescu, Eugen Nicolicea şi George Cristian Sefer. Indemnizaţia lunară pentru cei cu un asemenea titlu e de aproape 2.000 de lei, potrivit Adevarul.