Ce planuri şi-a făcut Tăriceanu pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că PSD şi ALDE vor discuta cel mai probabil la începutul trimestrului al doilea despre subiectul desemnării candidatului pentru prezidenţiale. Surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că liberal-democraţii se bazează în negocierile cu partenerii de coaliţie pe un scor bun la europarlamentare şi pe faptul că PSD va avea un scor slab, scrie Adevărul.

Politic showFoto: Colaj foto

Presa elvețiană critică dur PSD. Neue Zurcher Zeitung, cel mai important ziar de limba germană din Elveția, critică dur PSD, într-o analiză publicată cu prilejul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. Articolul este semnat de profesorul Oliver Jens Schmitt, specialist în istoria recentă a României și se intitulează „Modelul de business al Guvernului României este deturnarea fondurilor europene”, scrie Greatnews.ro.

Gabriel Leş, despre achiziţia de corvete. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, marţi, că aşteaptă raportul secretarului de stat pentru finalizarea achiziţiei de corvete, însă a precizat că este o procedură „extrem de complexă“ şi nu doreşte să „pună presiune“ pe Departamentul pentru Armament, transmite Agerpres. „Termenul pe care l-am dat (12 ianuarie, n.r.) este termenul pe care mi l-a comunicat secretarul de stat de la Departamentul pentru Armamente, cel care se ocupă de această achiziţie. (…) Nu mă grăbesc, nu am cum şi nu vreau să pun presiune pe Departamentul pentru Armament şi pe secretarul de stat. E o procedură extrem de complexă“, a declarat Leş, într-o emisiune la postul B1 TV, scrie G4Media.

Pe cine consideră Ponta un „candidat puternic” al stângii în cursa pentru Cotroceni. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că şi-ar dori ca pe listele partidului pentru europarlamentare să fie Corina Creţu, despre care a adăugat că poate fi un bun candidat şi la prezidenţiale, scrie Digi24.

Emisarii Guvernului de la Budapesta agită iar spiritele în Transilvania. Reprezentanţii guvernării de la Budapesta au început anul 2019 în forţă, încă din primele zile aceştia promovând în Transilvania ideea autonomiei Ţinutului Secuiesc şi îndemnând chiar la nesupunere civică. Balázs Orbán, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, a avut mai multe declaraţii controversate cu ocazia comemorării a peste două secole şi jumătate de la Masacrul de la Siculeni, când sute de persoane au fost executate în urma ordinului dat de autorităţile austriece de la Viena, scrie Adevărul.