Reacția lui Victor Ponta după ce Mihai Tudose s-a înscris în partidul lui. Fostul premier Victor Ponta salută înscrierea lui Mihai Tudose, fost premier tot de la PSD, în noul său partid. Acesta din urmă a anunțat marți că demisionează din PSD și se înscrie în Pro România. Ponta îi acuză în mesajul său pe cei din conducerea PSD că sunt „traseiști și oportuniști”, scrie Digi24.

politic showFoto: Colaj foto

PNL prezintă un montaj video cu premierul Dăncilă. PNL prezintă un montaj video cu premierul Dăncilă, numind-o „Premierul Gafelor” sau „Premierul Dezastru” şi afirmă că acesta este este adevăratul bilanţ al guvernării Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu, pe care o defineşte drept „o guvernare de râsul lumii”. În opinia liberalilor, clipul este "adevăratul bilanţ al guvernării Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu, o guvernare de râsul lumii, care nu trebuie să se mai repete niciodată", scrie Adevărul.

Decizia luată de parlamentarii puterii după ce Isărescu nu s-a prezentat la audieri. Guvernatorul BNR este luat în vizor de aleşii puterii. Senatorul Daniel Zamfir l-a invitat la audieri pe Mugur Isărescu pentru a da explicaţii despre creşterea ROBOR. Pentru că Isărescu a refuzat invitaţia, parlamentarii puterii cer sancţiuni pentru toţi şefii de instituţii publice care nu se prezintă la audieri, scrie Știrile Protv.

Cine este ultimul mare fugar al UDMR. În timp ce a aspirat la președinția UDMR ca omul partidului Fidesz, i-a tras clapa mafiei din județul Gorj, iar în Secuime a ajutat pe firma Schweighofer să-și deschidă fabrică de cherestea. Condamnat la trei ani de închisoare cu executare în decemberie, parcă a intrat în pământ. Portalul de investigații atlatszo.ro a realizat portretul, a scanat afacerile și a documentat mărirea și căderea lui Gergely Olosz, prieten cu vicepremierul Zsolt Semjen, dar și conectat, prin fratele său, la ministerul dezvoltării pe când era condus de Elena Udrea, scrie G4Media.

Un partid din Republica Moldova vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea. Partidul Şor, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, susţine că „trebuie revăzută întrebarea privind revenirea la pedeapsa cu moartea pentru criminalii deosebit de periculoşi”. Această prevedere se află în programul electoral al formaţiunii pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, scrie Adevărul.