Ce spune Rovana Plumb despre o funcţie de comisar european. Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a evitat să spună dacă îşi doreşte să fie comisar european. „Discutăm la momentul respectiv”, a spus ea. Rovana Plumb a declarat că „nu s-a decis acest lucru la nivelul partidului”. Ea a precizat că îşi doreşte să lucreze în parteneriat cu beneficiarii pentru a accesa rapid fodnuri europene şi să ducă l abun sfârşit proeictele care sutn finanţate astfel, scrie Digi24.

politic showFoto: Colaj foto

Victor Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați penal și cu Luju. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit joi cu mai mulți petiționari care contestă modul de constituire a completurilor de judecată, printre care trei condamnați penal – Adrian Severin, Adrian Toni Neacșu și Jean Paul Andrei – și reprezentantul Luju, publicația cu știri din domeniul justiției, apropiată de PSD, se precizează într-un comunicat de presă al instituției, scrie G4Media.

Liderul ALDE din Parlamentul European a răspuns scrisorii USR: „Kovesi este un candidat valoros pentru Parchetul European”. Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a răspuns scrisorii USR de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, spunând că este un candidat valoros, a precizat, joi, liderul USR Dan Barna. Guy Verhofstadt a exprimat în mai multe rânduri critici la adresa ALDE România, scrie Adevărul.

Republica Moldova: Igor Munteanu: ”În acest moment, toate autoritățile statului sunt înhămate la opera de fraudare masivă a alegerilor”. Fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, atenționează, în interviul oferit DW, că ”unele publicații lipicioase” de la Chișinău încearcă să accentueze, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, o falsă rivalitate dintre Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, pentru a-l plasa pe liderul PDM ”de partea luminoasă a lunii”. Igor Munteanu este candidatul blocului electoral ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova, scrie Deutsche Welle.

Rădulescu: „Doamna Kovesi va avea o viață foarte grea începând de mâine. E feelingul meu…”. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus joi că Laura Codruţa Kovesi „va avea o viaţă foarte grea, începând de mâine”, adăugând: „Cred că dânsa va fi pusă sub acuzare, ăsta e feelingul meu”. Kovesi, care candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, a fost citată vineri în calitate de suspect la Secția de Investigare a infracțiunilor din Justiție, scrie Republica.