Rusia a pierdut la Chişinău, comuniştii nu intră în Parlament, dar şahul rezultatelor arată un „pat“ deplin. Notabil e faptul că Rusia a pierdut la Chişinău. Suma voturilor partidului pro-rus PSRM, al lui Igor Dodon şi a Partidului Shor, fost Ravnopravie, nu ating decât 40% faţă de cele 50% ale PDM şi ACUM. Cu redistribuiri, partidele asumate pro-ruse sunt minoritare la Chişinău. La votul uninominal pe circumscripţii raportul e şi mai dezastruos. Apoi, Partidul Comuniştilor, naţionalist-moldovenist, nu a mai intrat în Parlament, la 10 ani de la vârful din 2009, când era să câştige puterea totală şi a fost blocat de stradă, iar represiunea din 7 aprilie a determinat prăbuşirea totală în 10 ani. De aici încolo încep veştile rele, scrie Iulian Chifu în Adevărul.

Actualitate politicaFoto: Colaj foto

România lui EU POT. Orașul care ocupă primul loc din România în „topul implicării” . București și cele 40 de municipii din România au nevoie de circa 72 de miliarde de euro și peste 372 de proiecte strategice pentru a realiza infrastructura necesară care să producă dezvoltare și calitate a vieții pentru cetățeni. În acest sens, locuitorii din aceste municipii sunt chemați la vot, în cel mai amplu proces de consultare publică din România, pentru a se pronunța asupra proiectelor importante din orașul lor, scrie Republica.

Cât de puțin inventivi sunt cei care conduc alianța PSD-ALDE! În februarie-martie 2017, atunci când românii au ieșit masiv în stradă pentru a protesta față de ticăloșia numită Ordonanța 13 cu care și-a început guvernarea o construcție politică ce câștigase cu un scor considerabil alegerile parlamentare, comunicatorii și presa aservită nu au fost în stare să spună altceva decât că protestatarii nu știu de ce protestează. Pesediștii au mai scos de la naftalină și lecțiile și învățăturile tătucului Ion Iliescu, învățături de pe vremea mineriadelor, care glăsuiau că în aprilie-iunie 1990, manifestanții ar fi fost plătiți, fie de liberali și țărăniști, fie de forțe obscure din afară, iar unii dintre ei s-ar fi dus în Piața Universității chiar drogați, scrie Mircea Morariu în Contributors.ro.

Fost manechin și abonat la cluburile de lux, fiul lui Gabriel Oprea vrea să se angajeze la Ministerul Agriculturii. Gabriel Marin Oprea, mai cunoscut drept Gabriel Oprea jr., a trecut de prima probă la un concurs de angajare la Ministerul Agriculturii, potrivit informațiilor prezentate de minister și consultate de G4Media.ro. Fiul fostului ministru al Internelor este cunoscut în cercurile mondene din București pentru prezentările de modă ca manechin al creatoarei de modă Adina Buzatu, dar și pentru aparițiile spectaculoase în cluburile de lux. Gabriel Oprea jr. a fost student la o facultate a Universității Româno-Americane și nu e clar ce aptitudini are pentru postul de la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți și a Organismului Coordonator din cadrul Ministerului Agriculturii.

„Închideți repede geamurile și ușile că vin să ne aresteze!” – cum s-au certat liberalii clujeni. Dispută aprigă în rândul liberalilor clujeni, la o ședință a Biroului Județean de la finalul săptămânii trecute. Potrivit informațiilor actualdecluj.ro, președintele Daniel Buda, împreună cu alți membri din conducere au fost acuzați în mod deschis că-și urmăreasc doar propriile interese, în detrimentul obiectivelor comune ale organizației de partid. Președintelui Buda, în mod expres, i s-a reproșat că se folosește de partid și de primarii din județ, pentru a mai câștiga un mandat de europarlamentar. Au fost aruncate inclusiv acuzații privind comiterea unor ilegalități, fapt ce l-a iritat profund pe Buda, care a început să strige din toți bojocii: „hai, închideți repede geamurile și ușile că vin să ne aresteze!!”