Presa internaţională relatează, marți, despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Ludovic Orban prim-ministru, notând că liderul liberal trebuie să obţină majoritate parlamentară, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a anunţat marţi că l-a desemnat premier pe Ludovic Orban, liderul Partidului Liberal aflat în opoziţie, pentru formarea unui guvern de tranziţie până la scrutinul parlamentar de anul viitor. (...) Orban trebuie să formeze un Cabinet şi să elaboreze un program de guvernare care vor trebui să obţină votul de încredere al Parlamentului", scrie agenţia de presă Reuters.

"Europa are de acum doi prim-miniştri cu numele Orban. Viktor Orbán, aflat la conducerea Ungariei din 2010, va fi însoţit de acum la reuniunile europene de Ludovic Orban, care a primit în această după-amiază sarcina formării noului guvern al României", notează cotidianul francez Liberation.

"Noul guvern al României, care va fi format săptămânile următoare, va avea un mandat pe termen scurt, până la alegerile parlamentare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în declaraţia de presă prin care a anunţat desemnarea pentru funcţia de premier a liderului Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban", relatează Agenzia Nova din Italia.