Reprezentantii fostei conduceri a PNL Cluj-Napoca, in frunte cu Adrian Popa, au lansat marti un manifest politic prin care propun „revigorarea liberalismului“, intrucit, in opinia acestora, conducerea centrala „a deviat spre centru-stinga“, scrie MEDIAFAX. Proaspat demis de la conducerea organizatiei locale, din cauza rezultatelor proaste obtinute la euroalegeri, Popa mizeaza acum pe sprijinul nemultumitilor din partid si se spera ca va reusi sa creeze un curent anti-Tariceanu in PNL.

„Daca vom stringe suficiente semnaturi de sustinere, pasul urmator va fi sa stringem semnaturi pentru organizarea unui congres extraordinar al partidului. Tariceanu trebuie sa plece“, a declarat Popa, citat de presa locala. Manifestul sau este semnat deocamdata de 13 liberali. Mai mult, Adrian Popa crede ca liberalii sint impartiti in doua tabere, „una in jurul lui Tariceanu si Bogdan Olteanu si alta in jurul lui Ludovic Orban si Crin Antonescu“, el declarindu-se sustinator al celei de-a doua.

Popa considera ca aripa Tariceanu restructureaza filialele din Transilvania, pentru ca erau „mult mai apropiate de Orban decit de el“. Ludovic Orban si alti lideri liberali de la centru refuza sa intre in jocul lui Adrian Popa. Ei nu neaga, totusi, divergentele de opinie si antipatiile existente in partid, dar exclud ideea unor tabere. „In ceea ce-l priveste pe domnul Adrian Popa, sper din toata inima ca domnii Orban si Antonescu nu se asociaza cu genul acesta de indivizi dubiosi.

Domnul Popa e cunoscut sustinator si apropiat al unui mafiot pe care-l cheama Paszkany Arpad si acesta e si motivul pentru care a fost dat afara din partid, si parerea mea e ca a fost dat afara prea tirziu. Banuiesc ca incearca sa se agate de unii si de altii din partid care nu cred ca sint neaparat interesati sa-l tina agatat la butoniera“, a declarat Bogdan Olteanu pentru Cotidianul.

Integral in Cotidianul