Cei doi lideri PD-L au purtat ieri un veritabil razboi mediatic neoficial, in incercarea de a forta candidatura celuilalt la Primaria Capitalei.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a incercat ieri, cu ajutorul presei, sa-i sugereze lui Adriean Videanu ca ar fi cel mai potrivit candidat pentru functia de primar al Capitalei. Blaga a transmis presei, neoficial, datele preliminare dintr-un sondaj efectuat de CSOP, potrivit caruia Videanu ar castiga alegerile din primul tur.

In replica la aceasta manevra, Videanu a furnizat jurnalistilor, tot neoficial, ca va fi nevoie de un al doilea sondaj, intrucat nici unul dintre candidatii PD-L bine plasati in sondajul CSOP nu vrea sa intre in competitie. El a acreditat ideea ca solutia ideala pentru PD-L, in Bucuresti, ar fi ca fie Blaga, fie Razvan Murgeanu sa candideze. Potrivit datelor furnizate ieri presei, daca alegerile s-ar desfasura duminica, Adriean Videanu ar obtine 54% din voturi.

Un alt potential candidat, Liviu Negoita (primarul sectorului 3), ar beneficia de sprijinul a 46% dintre bucuresteni, in timp ce Vasile Blaga si Razvan Murgeanu ar fi votati de putin peste 40% din electorat. Din sondajul CSOP rezulta ca PD-L are un potential electoral de 42,7%. Adriean Videanu a afirmat insa in repetate randuri, in discutiile din interiorul partidului, ca nu mai vrea sa candideze la Primaria Capitalei. Nici Vasile Blaga nu doreste acest post, intrucat viseaza la functia de prim-ministru.

Blaga a transmis insa presei, tot neoficial, ca el nu aspira decat la portofoliul Internelor. Actualul secretar general al PD-L ar fi declarat, potrivit unor surse din propriul partid, ca nu vrea sa fie „sacrificat“ in postul de edil-sef. Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, a afirmat public ca doreste sa mai ramana un mandat in aceasta functie. Singurul lider PD-L care doreste sa ajunga primar general al Bucurestiului este Razvan Murgeanu. Actualul viceprimar a recunoscut insa, acum cateva luni, ca a fost colaborator al Securitatii.

Integral in Evenimentul Zilei