Vicepresedintele PD-L Sorin Frunzaverde va renunta la mandatul de europarlamentar de la Bruxelles, pentru a candida la sefia Consiliului Judetean Caras-Severin.

Liderul europarlamentarilor PD-L a anuntat vineri ca demisineaza din Parlamentul European. „Da, imi dau demisia pentru ca sint mult mai util comunitatii de care apartin. Voi candida pentru Consiliul Judetean Caras-Severin, pentru ca din 1996 numai eu cistig in Caras-Severin”, a declarat ieri Frunzaverde, citat de NewsIn. Intrebat de ce a mai acceptat sa candideze daca stia acest lucru, Frunzaverde a declarat: „Ba da, stiam, dar este o experienta care imi va folosi”. Decizia lui Frunzaverde vine in ciuda avertismentului secretarului general Vasile Blaga potrivit caruia „europarlamentarii care obtin un mandat nu vor putea sa renunte la el". Surse din conducerea PD-L sustin insa ca motivul demisiei lui Frunzaverde este cu totul altul decit cel oficial. „Normal ca nu mai vrea sa fie izolat la Bruxelles. Oricum nu a fost deloc fericit cind i s-a impus sa candideze pe primul loc pe lista la alegerile europarlamentare. Izolat la Bruxelles pierde orice urma de putere in interiorul partidului. Una e sa fi un europarlamentar din citeva sute, la 2000 de km distanta de tara, si alta e sa fi presedinte de consiliu judetean sau chiar ministru”, sustin sursele.

Potrivit acestora, intre Sorin Frunzaverde si presedintele Traian Basescu este o tensiune destul de mare, amplificata si mai mult din momentul in care Frunzaverde a fost fortat sa candideze la Parlamentul European si mai apoi dupa decizia unificarii cu PLD. El a fost unul dintre singurii lideri PD care au criticat dur, inclusiv public, decizia comasarii celor doua partide.

Integral in Cotidianul