Lovitura naucitoare ieri la Casa Patrata, data se pare pentru ca PNL sa-si consolideze controlul puterii in judet in acest an electoral. In urma unor aranjamente de culise, prefectul Nicusor Paduraru a fost "avansat" pe o functie neclara in Guvern. Decizia a fost luata aproape "pe sest", aceasta nefigurind pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Guvernului. De aproape un an se tot zvonea despre schimbarea prefectului si de relatia sa proasta cu Relu Fenechiu.

Cind zvonurile tocmai incetasera, decizia a fost totusi luata, surprinzind pe toata lumea. Cine va fi noul prefect? Cine sint papusarii politici ai noii mutari? Ce spun liderii politici ieseni?

Schimbarile din Casa Patrata au generat reactii dure la adresa PNL din partea liderilor politici PD-L si PSD. Acestia sustin ca grupurile de interese din interiorul PNL au decis schimbarea prefectului. In plus, apropierea alegerilor ar fi facut necesara pentru PNL aducerea in fruntea judetului a unui prefect mai "supus" politic si mai putin imprevizibil ca Paduraru.

Paduraru era la instruire

Desi zvonuri privind inlocuirea lui Paduraru din functie au fost lansate inca de anul trecut, hotarirea Guvernului de ieri i-a luat prin surprindere pe reprezentantii Prefecturii. Autoritatile centrale au decis ieri sec "incetarea exercitarii de catre Nicusor Paduraru a atributiilor functiei publice de prefect al judetului Iasi".

Schimbarea prefectului a fost facuta aproape "pe sest". Proiectul de hotarire privind eliberarea din functie a lui Paduraru nu s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Totodata, schimbarea a fost facuta in lipsa prefectului, trimis la o instruire la Bacau.

Integral in Ziarul de Iasi