Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca statul roman ar trebui sa adopte legi prin care homosexualii, dar si cuplurile de heterosexuali necasatoriti sa aiba anumite drepturi civile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Eckstein Kovacs Peter (foto) sustine ca modificarile aduse, la initiativa PRM, Codului familiei, conform carora casatoria este uniunea unui barbat cu o femeie, reprezinta doar o peticire a Codului familiei.

Conform senatorului UDMR, Codul familiei dateaza din 1950 si reflecta o realitate sociala depasita. Senatorul a dat exemplul mai multor state occidentale, unde legislatia le permite homosexualilor sa se casatoreasca sau le acorda drepturi civile, de genul mostenirii bunurilor comune sau posibilitatea de a lua un credit impreuna. “Eu cred ca putem sa peticim Codul familiei, dar trebuie sa il si regindim din nou.

Este un cod civil adoptat in urma cu peste 50 de ani si nu mai reflecta realitatile sociale atit in cazul homosexualilor, dar nici in cazul heterosexualilor.

Integral in Cotidianul