Gandul: PD-L a dat 280.000 de euro, sa afle ca n-are candidat
Potrivit surselor, fiecare filiala judeteana a fost obligata sa verse in contul central al partidului aproximativ 6.000 de euro. „Este o suma normala pentru un sondaj de opinie atat de mare.
Este un pret negociat, cam 6.000 de euro de filiala, si reducerea a fost facuta pentru ca CSOP are o lunga colaborare cu noi”, sustin sursele. Se pare ca pentru acest pret PD-L a primit o cercetare sociologica realizata pe mai putin de 1.000 de subiecti si ca au fost masurate notorietatea si intentia de vot pentru candidatii la primariile din capitalele de judet.
Sursele sustin ca pretul platit pentru sondaj este rezonabil, avand in vedere ca nici unul din institutele de sondare nu coboara pretul pentru un studiu sub 8.000 de euro, daca doreste un sondaj realizat pe 1.100 de subiecti, care sa aiba o marja de eroare de aproximativ 3 la suta.
Sumele pe care PD-L le va plati pentru sondaje vor creste in perioada urmatoare, avand in vedere ca, cel putin la nivelul Bucurestiului, vor mai fi comandate unele mult mai detaliate, pentru ca alegerea candidatului sa fie argumentata „sociologic”, precum si pentru alegerea mesajelor. Alegerea candidatului pentru primaria Capitalei genereaza, in continuare, dispute aprinse intre liderii PD-L.
Ultima cearta a avut loc in prezenta presedintelui Traian Basescu, luni seara. Surse democrat-liberale sustin ca disputa a fost generata de faptul ca prim-vicepresedintele Adriean Videanu a ramas pe pozitie in privinta refuzului de a candida la un nou mandat. Se pare ca atitudinea lui Videanu l-a enervat pe secretarul general Vasile Blaga, care conduce si organizatia de Bucuresti.
Gandul

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă