Primarul liberal al Clujului, Emil Boc, a cerut ca guvernul să stabilească un plan pentru relaxarea treptată a restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare, criticând totodată modul de calcul al ratei de infectare, potrivit Știri de Cluj.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare. Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă”, a declarat Emil Boc la RealitateaPlus.

Acesta a afirmat de asemenea că „măsurile trebuie evaluate și la noi într-o perioadă scurtă și să se actualizeze în conformitate cu ceea ce ne spun specialiștii. (...)”

„Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști", a subliniat Emil Boc.

Primarul Clujului a mai criticat și modul de calcul al ratei de infectare, pentru că nu ține cont de numărul de teste. El a cerut soluții pentru HoReCa și organizarea unui festival test, pentru a se vedea dacă se infectează chiar așa multă lume.