Din declaratia de avere a primarului Constantei au disparut un apartament, o vila, limuzina Chrysler.

DNA a pus sechestru ieri pe terenuri de 60 de milioane de euro considerate a fi retrocedate ilegal de edil.

Radu Mazare a fost primul demnitar roman care a recunoscut ca a devenit milionar in dolari dupa instalarea in functie. De la primul mandat ca primar al Constantei (2000 - 2004), Mazare si-a trecut in declaratia de avere suma de 1 milion dolari. Ulterior, dupa ce a figurat ani la rand in Top 300 cu o avere estimata la 5 - 6 milioane euro, Mazare a renuntat treptat la provocarea comentariilor, ajungand sa declare acum ca este aproape sarac. Nu mai detine nici un apartament pe str. Dezrobirii (intr-o zona muncitoreasca a Constantei), nu mai are nici un teren de 500,2 mp intravilan de pe strada Salciilor din Constanta. Nici optimea de mostenire din apartamentul parintesc de pe aleea Ghencea din Bucuresti nu mai figureaza in averea primarului, nici chiar limuzina Chrysler.

Dupa declaratia de avere, vila de pe malul lacului Siutghiol din Mamaia, Jeepul militar si cabrioletul Morgan nu i-au apartinut niciodata. Depozitele bancare sunt subtiate: 8.000 dolari, 8.800 euro, 623 lei. „Plus cash 230.000 euro“, tinuti probabil la saltea. Primarul are bani imprumutati unei firme, Nisipuri SA, la care a fost actionar - 1,6 milioane lei, iar unui cetatean grec, Ioannis Poulos Skantzikas - 600.000 euro.

Mazare mai este actionar la 8 firme, cu procente intre 3 si 33%. Declaratia de avere nu face nici o referire la bunurile detinute in Brazilia, tara de care Mazare este indragostit si unde viseaza sa-si manance pensia linistit. Radu Mazare stia de cateva zile decizia pe care o va lua DNA. El a prorocit marti, pe postul sau de televiziune din Constanta: „Sa vedeti daca astia de la DNA n-or sa-mi puna sechestru!”

Integral in Gandul