Intr-un document strategic prezentat ieri conducerii PSD, Adrian Nastase a propus ca ipoteza de lucru intrarea PSD la guvernare alaturi de liberali. Deocamdata, ideea nu a starnit un mare entuzism printre liderii PSD, care s-au vazut de cateva ori refuzati de PNL.

Scenariul avansat de Nastase a venit in contextul unei analize a situatiei politice, in care au mai fost luate in calcul si alte variante, precum ramanerea in opozitie, depunerea unei motiuni de cenzura si organizarea de alegeri anticipate. In urma cu o saptamana, Biroul Permanent al PSD il insarcinase pe Nastase ca, impreuna cu alti colegi, sa elaboreze o strategie cu privire la oportunitatea organizarii de alegeri parlamentare anticipate si cuplarea acestora cu localele.

Presedintele Consiliului National al PSD a analizat cu argumente pro si contra aceasta varianta, adaugand in schimb si ideea unui guvern PNL-PSD. Printre avantajele acestei ipoteze au fost invocate faptul ca socialdemocrat ii ar intra in campanie cu avantajul unor posturi de ministri, secretari de stat, prefecti si directori de descentralizate. Un al doilea avantaj ar fi acela ca s-ar creiona ideea unei aliante alternative la Basescu. Din analiza lui Nastase rezulta dezavantajul ca PSD s-ar asocia cu imaginea unei guvernari dezastruoase.

Evenimentul Zilei