Parlamentarii PD-L au anuntat ieri ca au hotarat sa depuna o plangere penala impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu. El e acuzat ca nu a respectat decizia luata de Parlament prin adoptarea motiunii simple de anulare a taxei auto. "Premierul nu a catadicsit sa puna in aplicare ceea ce presupunea adoptarea motiunii simple si da dovada de abuz in functie.

Drept pentru care inaintam o plangere penala impotriva prim-ministrului", a afirmat liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu. Semnatarii plangerii considera ca premierul a incalcat articolele 246 si 248 din Codul Penal, anume abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor si abuz in serviciu impotriva intereselor publice.

Raluca Turcan le-a cerut procurorilor sa verifice daca prim-ministrul nu se face vinovat si de infractiunea de coruptie, fiind presedintele de onoare al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme.

Turcan a mai precizat ca premierul intra sub incidenta Legii raspunderii ministeriale, ceea ce presupune ca, daca va fi urmarit penal, presedintele Romaniei are posibilitatea de a-l suspenda la solicitarea procurorului general al Parchetului ICCJ.

Romania Libera