Coincidenta sau nu, Adrian Nastase a atacat spatiul public in forta exact in ziua in care Curtea Constitutionala avea pe ordinea de zi dezbaterea asupra avizului parlamentar in spatele caruia se ascund alesii care au si "calitatea" de cercetati penal, printre care si insusi Nastase.

Curtea Constitutionala a decis ieri sa amane pentru luni pronuntarea asupra celor trei sesizari privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre Parlament si Ministerul Public, declansat in urma avizului de cercetare a ministrilor parlamentari.

Cele trei sesizari adresate Curtii Constitutionale au fost formulate, pe de o parte, de Senat si Camera Deputatilor si, de cealalta parte, de Ministerul Public, prin Consiliul Superior al Magistraturii. Sesizarile vizeaza conflictul de natura constitutionala dintre Presedintie, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministerul Justitiei, pe de o parte, si Parlament, pe de alta, in privinta cererii de urmarire penala a ministrilor care sunt si parlamentari. Printre ei, si Adrian Nastase. Legislativul sustine ca e necesar si avizul sau.

In aceeasi zi, presedintele Consiliului National al PSD a decis sa declanseze o ofensiva mediatica, el virand presei o asa-numita "analiza secreta" a situatiei politice actuale pe care a conceput-o impreuna cu Viorel Hrebenciuc. Nastase prezinta patru variante, pe care le analizeaza pe rand, punand accent pe "fentarea" in campanie a presedintelui Traian Basescu si o viitoare guvernare comuna PSD-PNL.

Integral in Romania libera.