Gandul: Partidele au cheltuit mai multi bani decat au primit
Partidele nu au explicat diferentele aparute in raportul Autoritatii Electorale Permanente
Partidele au cheltuit mai multi bani in campania pentru Parlamentul European decat au declarat oficial ca au incasat. Aceasta constatare apartine Autoritatii Electorale Permanente (AEP), care a transmis si Parlamentului un raport despre banii cheltuiti de partide anul trecut pentru scrutinul din 25 noiembrie 2007.
Potrivit raportului, prezentat de Mediafax, per total, pentru a castiga primele alegeri europene organizate in Romania, cele mai multe partide parlamentare au pus la bataie nu mai putin de 22 milioane lei si au declarat putin peste jumatate din aceasta suma. Din rapoartele transmise Autoritatii de PD, PNL, PSD si PC rezulta ca „au investit” in campanie 14.178.388,08 lei. Diferenta este de 8.729.756,67 lei.
Conform datelor din raport, PD a inregistrat venituri de 3.158.634 lei si cheltuieli de 6.057.567 lei, PC a contabilizat venituri de 783.993,71 lei si cheltuieli de 2.035.900,92 lei, iar PNL a cheltuit in campania electorala 6.070.222 lei fata de veniturile obtinute care insumeaza 3.050.760 lei. In ceea ce priveste PSD, social-democratii au declarat venituri de 3.146.986,89 lei, insa au cheltuit 4.211.004,96 lei. De asemenea, cheltuieli mai mari decat veniturile au avut si PNG si UDMR, dar nu la nivelul celorlalte partide. Raportul AEP arata, de asemenea, ca singurele partide care si-au limitat cheltuielile si s-au incadrat in bugetul de venituri sunt PRM, Partidul Verde, Partidul Alianta Socialista, PNTCD si PIN.
Saracii campaniei
Exista si un partid care nu a avut nimic de declarat, dar nici nu a cheltuit nimic. Autoritatea sustine ca Partida Romilor nu a avut venituri si nu a efectuat cheltuieli in campania electorala pentru alegerile pentru Parlamentul European.
Integral in Gandul

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul