PSD a renuntat la depunerea unei motiuni de cenzura si la ideea organizarii de alegeri anticipate - acesta pare sa fi fost principalul rezultat al intilnirii secrete de vineri seara dintre liderii social democrati si conducerea PNL. Totul in perspectiva unei guvernari PNL-PSD dupa alegeri, una pe care conducerile celor doua partide nu o exclud deloc. Ba dimpotriva, au inceput sa vorbeasca pe fata despre ea.

Surse din cele doua partide sustin ca la intilnirea la care ar fi participat Mircea Geoana, Adrian Nastase, Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc, pe de o parte, si premierul Tariceanu, Ludovic Orban, Teodor Melescanu si Dan Motreanu din tabara liberala, s-ar fi renuntat la ideea comasarii localelor cu parlamentarele. Aceleasi surse au mai precizat ca PSD a propus din nou varianta unei colaborari postelectorale intre cele doua partide, insa nu s-a ajuns la un numitor comun in conditiile in care liberalilor nu le-ar conveni doar sa acorde sprijin in Parlament in eventualitatea in care PSD ar incerca sa guverneze singur.

Cel care a recunoscut ieri existenta acestei runde de negocieri a fost presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. „E un lucru normal si firesc sa discutam despre stadiul in care ne aflam in momentul de fata in Romania“, a spus Vanghelie, care a precizat ca liderii PSD au primit joia trecuta in cadrul sedintei BPN a partidului mandat pentru a se intilni cu Tariceanu. In timp ce strategul din umbra al pesedistilor, Viorel Hrebenciuc, a confirmat la rindul sau discutiile cu liberalii, dar nu a dorit sa ofere amanunte din interior, vicepresedintele liberal Crin Antonescu a declarat ieri la Realitatea TV ca nu stie nimic despre acestea.

Integral in Cotidianul.