Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat joi seară, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre anunţul lui Cristian Popescu Piedone că fiul său va candida la alegerile pentru Primăria Sectorului 5, că asta nu înseamnă că va fi susţinut de PSD pentru a candida la primărie, pentru că organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat. Cazanciuc a mai spus că nu ştie în ce organizaţie este fiul lui Piedone membru. Vlad Popescu este deputat PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Robert Cazanciuc a afirmat, despre decizia dată după şase ani şi jumătate în dosarul Colectiv, că este „foarte greu din afară să explici aceste lucruri” şi este „foarte multă încărcătură emoţională”, pentru că oamenii aşteptă pedepse exemplare, relatează News.ro.

„Dacă 4 ani sau 11 ani înseamnă mult sau puţin trebuie văzut ce încadrări au şi cum au apreciat judecătorii, probabil la un moment dat acest dosar va fi public şi lumea va vedea”, a arătat Cazanciuc, insistând că este foarte greu să judeci din afară.

„Este o judecată venită pe probe. Mi-e greu să spun dacă e mult şase ani sau puţin, e mult din perspectiva celor care şi-au pierdut copiii acolo, sunt cazuri în care şi azi, după 5 sau 6 ani nu sunt trimişi în judecată”, a mai arătat el.

Despre anunţul lui Cristian Popescu Piedone, că fiul său, deputatul PSD Vlad Popescu, va candida la Primăria Sectorului 5, Robert Cazanciuc a afirmat că „poate moşteni de la tată bune obiceiuri, educaţie”, şi că nu ar vrea să „transferăm către copii o formă de vinovăţie a tatălui”.

„Ştiu că este într-o organizaţie, nu ştiu unde, faptul că a ales să fie social-democrat este opţiunea fiului. Nu ştiu dacă au făcut o alianţă, nu cred că au candidat pe liste altele decât PSD. Asta nu înseamnă că va fi susţinut de PSD pentru a candida la primărie, organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat”, a mai spus Cazanciuc.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit pedepse între 6 ani şi 4 luni şi 11 ani şi 8 luni de închisoare, aceasta din urmă fiind de altfel şi cea mai grea pedeapsă.

Citește și: