Liderul USR, Cătălin Drulă, a comentat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV speculațiile privind o posibilă candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale din partea USR, că orice soluţie este posibilă dar că în general partidele încearcă să îşi găsească candidaţ interni.

Foto:

„În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu vpd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei”, a spus Cătălin Drulă.

El a precizat că nu o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi şi nu s-a întâlnit niciodată cu aceasta

„Eu mă gândesc că poate cumva nu îşi doreşte o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei”, a spus Drulă, arătând că el admiră munca acesteia la Parchetul European.

Cătălin Drulă afirmă că partidele încearcă în general să își găsească candidați interni

Întrebat dacă Kovesi ar putea fi un candidat din afara partidului la prezidenţiale, Drulă a spus că „orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne dar, la numite momente, poate fi o soluţie să ai şi un candidat extern”, a răspuns preşedintele USR.

Laura Codruța Kovesi, se află în prezent la Chișinău, unde se va întâlni cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu în cadrul unei vizite oficiale. Ea ar urma de asemenea să aibă întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai guvernului moldovean.

Declarațiile lui Cătălin Drulă vin după ce acesta a fost ales duminică președinte al USR. El a asigurat interimatul funcției după demisia lui Dacian Cioloș din fruntea partidului la sfârșitul lunii mai.