Scrisoarea lui Marian Vanghelie catre MISA, publicata in editia de ieri a ziarului Cotidianul, a stirnit discutii aprinse in PSD. Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu spune ca decizia de a trimite o scrisoare yoghinilor apartine in totalitate Organizatiei PSD Bucuresti si ca nu este o incercare de a cistiga voturi. „Nu exista nici o strategie a partidului si nici un mandat din partea partidului. Este o initiativa a organizatiei PSD Bucuresti, de care noi nu am stiut“, afirma Cristian Diaconescu. Mai radical, Ion Stan, vice PSD, refuza sa creada ca partidul sau ar avea nevoie de voturile MISA la viitoarele alegeri. „Nu cred ca partidul a ajuns atit de rau incit sa ceara sprijinul unei organizatii asupra careia planeaza diverse suspiciuni de interferenta cu legea. Fereasca Dumnezeu! Sintem un partid de aproape 600.000 de membri, format din oameni crestini, nicidecum din oameni care se invirt in spirala. Eu cred ca domnul Vanghelie creeaza o problema artificiala pentru partidul nostru“, considera Ion Stan, care se recomanda drept „vicepresedinte responsabil cu viata partidului“.

In epistola semnata de Marian Vanghelie se spunea insa ca, „printre cei care Va urmeaza, avem si in rindurile Organizatiei PSD Bucuresti, iar acestia s-au dovedit a fi printre cei mai onesti si curati sufleteste“. Ion Stan neaga si ca in PSD s-ar ascunde adepti ai gurului Bivolaru si considera afirmatia lui Vanghelie „o aiureala. Eu nu am nici o informatie despre aceasta organizatie MISA si nici despre membri PSD care sint membri sau simpatizanti MISA.

Il rog sa indice domnul Vanghelie care sint acei membri sau simpatizanti“. Nici colega de organizatie Rodica Nassar nu are cunostinta despre social democrati posibili practicanti MISA: „Eu nu stiu nici un membru MISA in PSD, daramite sa mai am si un inventar“.

In schimb, Doru Giugula, presedintele Consiliului de Arbitraj al PSD Bucuresti, sustine ca scrisoarea lui Vanghelie face parte dintr-o „strategie a organizatiei de a dialoga cu societatea civila“ de la sindicate si pina la MISA si de a afla „pe ce pozitii stau“ acestia. „E cumva o crima?“, intreaba ironic Giugula.

Integral in Cotidianul.