PD-L Constanta il acuza de implicare politica pentru PSD pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Reprezentantii Bisericii spun, la randul lor, ca acuzele nu sunt decat o modalitate de a castiga capital electoral. Presedintele Partidului Democrat Liberal, filiala Constanta, Stelian Dutu, l-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ca face campanie electorala pentru Partidul Social Democrat.

"Daca pana acum Nastase si Mitrea erau pe o pozitie pasiva in judetul Constanta, un alt protagonist care nu era in lumea politica, dar controla lumea politica pesedista, a fost intr-o stare adormita, pasiva. Iata ca s-a reactivat. Este vorba de Arhiepiscopul Tomisului", a declarat deputatul. Dutu a prezentat ca dovezi in acest sens unele incercari mai vechi ale lui Teodosie de a mobiliza membrii de partid social-democrati.

Acesta a precizat ca, in urma cu aproape un an, intr-o pauza a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, Teodosie s-a adresat unui senator, despre care nu stia ca nu mai este membru PSD, cu urmatorul indemn: "Domnule senator, fiti gata, ca a sosit momentul, trebuie sa ne adunam, sa strangem randurile si sa ii aducem pe toti acasa".

Integral in Romania libera