Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, s-au certat în şedinţa Biroului Permanent de luni, acuzându-se reciproc de faptul că nu sunt oameni de stânga, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Potrivit unor participanţi la discuţie, cel care ar fi început discuţia în contradictoriu ar fi fost Vanghelie, care i-ar fi reproşat lui Iliescu faptul că îl sprijină pe Sorin Oprescu, pe care l-a caracterizat drept un apropiat al controversatului om de afaceri Costel Bobic, unul dintre afaceriştii atacaţi în ultimele zile de primarul de la cinci.

Vanghelie ar mai fi spus că PSD, cu asemenea oameni, riscă să fie din nou condus din umbră "de interlopi". Totodată, potrivit aceloraşi surse, Vanghelie i-ar mai fi reproşat fostului şef de stat că afirmă că este om de stânga, când de fapt el îl sprijină pe Tăriceanu şi pe liberali.

Acest reproş l-a enervat la culme pe Iliescu, au mai declarat aceleaşi surse. Iliescu i-a spus primarului că are averi prea mari şi nejustificate pentru cineva care se revendică de stânga şi că face rău partidului prin "vangheliade" şi pomeni electorale. Ion Iliescu l-a mai sfătuit pe Vanghelie să fie mai ponderat.

Dar Vanghelie nu s-a lăsat intimidat, mai susţin liderii PSD. El a mai ironizat calitatea de intelectual a lui Iliescu, prevenindu-l că, dacă ar candida într-un "colegiu de intelectuali" nu ar ajunge sigur în Parlament. "Mai terminaţi odată cu discuţia asta despre intelectuali!", ar fi arătat liderul de la Bucureşti.

"O ceartă urâtă! Asistam uimiţi cum discuţia degenera. Nimeni nu spunea nimic şi ne uitam unii la alţii", povesteşte un lider PSD despre impresia provocată despre incidentul dintre cei doi.

La un moment dat, Iliescu a dat semne de plictiseală şi i-a spus lui Vanghelie că ar trebui să discute aceste lucruri între ei doi, fără a-i obliga şi pe ceilalţi să asiste la aşa ceva, moment în care şi Mircea Geoană a intervenit, schimbând subiectul.

Romania Libera