Razboiul dintre taberele conturate in jurul lui Marian Vanghelie si Sorin Oprescu ar putea lua o turnura neasteptata prin desemnarea de catre PSD a unui alt candidat pentru Primaria Capitalei: Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Victor Ponta. Solutia de avarie gasita de Ion Iliescu, spun unele surse, ar fi propria sa inscriere in cursa electorala pentru Primaria Bucuresti.

Presedintele de onoare, Ion Iliescu, a anuntat ieri, cu de la sine putere, care este criteriul dupa care va fi desemnat, in cadrul Comitetului Executiv, candidatul PSD. "Trebuie pana la urma sa ajungem la un numitor comun, bazat pe criterii obiective de desemnare a celor care au si sansa cea mai mare, care au perceptia publica cea mai potrivita, cea mai buna. asta-i criteriul dupa care va judeca comitetul executiv", a spus Iliescu.

El intentioneaza sa inceapa munca de lamurire a liderilor organizatiei Bucuresti, anuntand ca initiaza dialog cu acestia pe baza criteriului enuntat, pentru a vedea pe cine sustin intr-adevar. Sorin Oprescu a declarat ca, din cate stie el, unanimitatea pe care Vanghelie sustine ca ar avea-o este iluzorie.

"Sunt foarte multi, chiar din organizatia Bucuresti, care de o luna de zile ma tot suna, tot imi spun, tot ma incurajeaza", precizeaza Oprescu. Cum nici unul din cei doi nu e pregatit sa renunte, liderii PSD au inceput sa discute despre posibilitatea ca partidul sa desemneze un candidat surpriza la Primaria Capitalei, in conditiile in care atat varianta Oprescu, cat si varianta Vanghelie ar aduce dezavantaje partidului. Sustinatorii unei asemenea idei cred ca astfel s-ar depasi dificultatile pe care o candidatura a lui Oprescu i le-ar crea actualului presedinte al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Pe de alta parte, s-ar evita si situatia ca o buna parte a activului de partid din filiala sa fie demobilizata prin candidatura lui Oprescu, dar se va putea preveni si situatia in care Vanghelie nu si-ar putea depasi scorul estimat de sondaje si nu ar castiga alegerile.

Romania Libera