Nu numai Mircea Geoana este „victima“ cresterii tarifelor la chiriile RA-APPS, operata de guvernul Tariceanu de la 1 martie 2008. Si presedintele de onoare al PSD a fost instiintat de Regie ca urmeaza sa scoata din buzunar aproape de zece ori mai multi bani pentru chiria pe care o plateste lunar pentru curtea casei sale din Str. Molière nr. 3-5. Insa Ion Iliescu refuza sa dea aproximativ 1.000 de euro pentru bucatica de curte de 400 mp pe care o foloseste.

Desi este proprietarul locuintei inca din 1996, Iliescu nu e si posesorul terenului din jurul imobilului. „Atunci cind am cumparat, eu si inca doi colocatari, fiecare apartamentul sau, curtea n-am putut s-o cumparam, deci platim chirie la RA-APPS.

Casa e a noastra, a celor trei familii, si pentru curte platim dintotdeauna chirie. Acum nu stiu sa va spun, dar a venit o propunere de suma exorbitanta, deci numai chiria pentru mine ar depasi ceea ce primesc eu de la Senat. E aberant si nerealist. Cam 1.000 de euro mi-au propus sa platesc d-aci inainte.

E de vreo zece ori mai mult decit plateam pina in prezent“, a declarat pentru Cotidianul presedintele de onoare al social democratilor. Iliescu mai spune ca suma despre care vorbeste reprezinta chiria pentru jumatate din curte, cealalta jumatate fiind suportata de vecinii sai.

Ion Iliescu se declara insa revoltat de cresterea de pret si spune ca nu va plati chiria „propusa de Regie“. „Nu am platit-o deocamdata si nici n-am de gind. Eu nu platesc asa ceva. Am comunicat problema la cei abilitati si vom vedea ce voi face. Nu vreau sa ma pronunt deocamdata, dar vom vedea ce se va intimpla. (...) Nu stiu ce a determinat asemenea cresteri, dar nu poate fi acceptat asa ceva“, completeaza liderul social democrat. In cazul in care Iliescu nu cade la pace cu RA-APPS si refuza sa achite chiria, Regia poate sa-l actioneze in instanta, sustin surse RA-APPS. La rindul lui, Iliescu poate solicita instantei dreptul de servitute, care ii va da dreptul sa foloseasca o cale de acces in casa, prin curtea din Str. Molière.

Majorarea chiriilor este contestata de Mircea Geoana, care considera ca aceasta este o forma de presiune a Guvernului liberal la adresa sa si a altor lideri PSD, chiriasi la rindul lor la RA-APPS. Cu toate acestea, Ion Iliescu este unul dintre social democratii care sustin apropierea PSD de PNL, el participind chiar la intilnirile de taina dintre cele doua partide.

Integral in Cotidianul.