Mircea Rusu cere bani si pune conditii politice pentru ca PD-L sa-si pastreze imnul.

In plin an electoral, Partidul Democrat-Liberal ar putea ramane fara imnul de campanie. Cantautorul piesei "Verde-nrourat", primarul PNL al comunei muresene Band, Mircea Rusu, pune piciorul in prag si isi cere drepturile pentru melodie. Pe langa bani, Rusu cere ca PD-L sa nu nominalizeze un candidat pentru comuna unde este el primar.

Daca planul va decurge cum vrea cantaretul, democrat-liberalii din Band trebuie sa renunte, in campania electorala, si la imn, si la candidat pentru primaria unde Mircea Rusu ar mai ramane un mandat.

El este in tratative cu conducerea centrala a PD-L pentru semnarea unui contract in cursul saptamanii viitoare in ceea ce priveste imnul, despre care spune ca pana acum a fost folosit pe "blat".

„Daca acel contract nu se semneaza, imi retrag piesa. Insa am stat de vorba cu domnii Boc si Blaga, care mi-au confirmat ca il vor semna saptamana viitoare, cand voi merge la Bucuresti", a spus Rusu, care a adaugat ca liberalii sai nu sunt deranjati de intelegerea sa cu PD-L.

„Melodia e ca si copilul meu"

Numai ca edilului-sef al comunei muresene Band i s-ar parea normal ca cei din PD-L sa renunte in a-si desemna un candidat pentru primarie. Ca sa fie sigur, el a stipulat acest lucru in contractul pe care il vrea semnat. "Melodia respectiva e ca si copilul meu, eu nu pot lupta impotriva copilului meu.

Integral in Adevarul