In PD-L exista controverse in privinta re venirii pe scena politica a Monei Musca. Daca ea beneficiaza din plin de sustinerea conducerii fostului PLD, lideri ai fostului PD spun ca decizia CNSAS ar trebui respectata. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, posibil candidat al democrat-liberalilor la functia de primar general, a dat sambata peste cap planurile liderilor fostului PLD. El a declarat, referitor la revenirea in politica a Monei Musca, ca este "adeptul principiilor" si ca, "din moment ce CNSAS a spus intr-un fel, ramane asa".

Blaga a tinut sa precizeze ca nu se poate ca o problema sa fie abordata intr-un fel in cazul unei persoane care iti este coleg de partid si altfel pentru cineva din afara partidului. "Nu putem aborda problema unor oameni dragi noua. Mie imi este draga Mona Musca. Am fost cu ea coleg in Guvern, este o femeie cu totul deosebita, un om foarte bun, dar nu putem sa abordam intr-un fel problema unui om atunci cand este colegul nostru si altfel atunci cand nu este coleg al partidului nostru", sunt argumentele lui Blaga.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica tocmai declarase, cu cateva ore inainte, la Arad, ca Mona Musca ar trebui sa revina in politica si ca va incerca sa o convinga pe ea, dar si pe liderii PD-L sa ia o decizie in aceasta privinta. Stoica a fost incurajat de vorbele presedintelui PD-L, Emil Boc, de la finalul ultimei sedinte a BPN, potrivit caruia, daca Mona Musca isi va manifesta intentia de a reveni in PD-L si de a candida, in sistemul de vot uninominal, in Parlament, el isi exprima disponibilitatea de a discuta despre acest lucru in Biroul Permanent National. La fel ca si Blaga, Boc spune ca are numai amintiri placute legate de colaborarea cu Musca.

Integral in Romania libera.