Daca Silviu Prigoana va candida in alegerile locale care vor avea loc peste doua luni, el nu va candida independent. Motivul: este de mai bine de trei ani membru al PD-L sector 4. „Da, sint membru la sectorul 4 de vreo trei ani. Asta daca nu m-au dat aia afara intre timp. Eu, unul, nu mi-am dat demisia“, ne-a declarat ieri Silviu Prigoana.

De altfel, in ultima vreme, omul de afaceri este vehiculat drept unul dintre candidatii PD-L pentru unul dintre sectoarele 4 si 5. Surse din conducerea PD-L sustin ca deja s-a stabilit ca Prigoana sa candideze la sectorul 4.

„Nu este nimic stabilit. Mai vedem. Nu stiu daca la ora asta exista vreun partid care sa accepte conditiile mele. Pentru ca, daca voi candida, voi pune niste conditii. Aceste conditii trebuie trecute intr-un contract. Pentru ca, daca nu vor fi respectate, eu imi dau demisia a doua zi“, spune Prigoana.

Una dintre cele mai importante conditii este aceea ca Bucurestiul sa fie transformat in metropola, iar primarii de sector sa fie desfiintati, urmind sa devina consilieri zonali. Potrivit surselor, PD-L este pregatit sa semneze un astfel de contract cu Prigoana, insa dupa ce acesta va avea o discutie cu liderii centrali ai partidului.

Acest lucru este cerut si de Prigoana. „Voi accepta sa fiu candidat, insa doar dupa ce voi avea discutii cu liderii PD-L. Mi se pare normal sa discut acest lucru o data cu presedintele filialei din sectorul 4, apoi cu presedintele organizatiei de Bucuresti, adica cu domnul Blaga, si bineinteles cu presedintele Emil Boc“, spune Prigoana.

Cotidianul