PNL traieste din sumele oferite de diferite societati comerciale si din cotizatiile membrilor de rand.

Penelistii au beneficiat in 2007 de fonduri totale in valoare de peste 3,5 milioane de dolari, potrivit situatiei cuantumului total al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice pe anul trecut, publicata in „Monitorul Oficial" (MOf). Aproape jumatate din acesti bani au fost cheltuiti in campania pentru euroalegeri.

Datele centralizate in MOf arata ca PNL a strans anul trecut din donatii cotizatii ale membrilor de partid si subventii de la bugetul de stat de 13.171.127 de lei. Contributiile financiare cu titlu de donatie ale unor firme si persoane fizice au constituit grosul bugetului liberalilor in 2007, care au adunat astfel peste noua milioane de lei, adica aproape 2,5 milioane de euro. Cotizatiile membrilor au insumat 2.567.133 de lei, iar subventiile de la bugetul de stat, 1.375.557 de lei.

Cea mai consistenta donatie in numerar primita de PNL - 190.000 de lei - a venit din partea firmei Fedmedia SRL din Ploiesti, detinuta de patronul Asesoft, Sebastian Ghita. In jurul aceleiasi sume s-a situat si donatia facuta de seful firmei de consultanta, care lucreaza in prezent pentru imaginea liberalilor, Dan Andronic.

D.A. Communication & Media figureaza, in situatia publicata in „Monitorul Oficial", cu donatii „in natura" de 190.638 de lei. Capitalist Prod SRL din Bihor (167.000 lei), Cody Com Construct SRL, Ph Medical Grup SRL sau Pro E.P.A. 2000 din Bucuresti (cate 165.000 de lei) urmeaza in topul societatilor generoase fata de formatiunea condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu.

Integral in Adevarul