Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a mustrat-o pe Norica Nicolai pentru declaratiile aparute in presa in legatura cu prestatia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, si sugestia demiterii acestuia, au afirmat ieri surse liberale. Tariceanu le-a transmis membrilor BPC sa se abtina de la declaratii la adresa colegilor lor.

Responsabilul in materie de comunicare in campania electorala pentru locale a PNL, vicepresedintele Teodor Melescanu, a declarat, ieri, ca liberalii nu au abordat in sedinta BPC subiectul prestatiei sefului diplomatiei romane, Adrian Cioroianu, la Summitul NATO sau remanierea acestuia. Melescanu a spus ca Nicolai nu-si insuseste acele declaratii aparute in presa, drept pentru care conducerea PNL a considerat ca nu se impune necesitatea discutarii problemei remanierii actualului ministru de Externe.

"Norica Nicolai a precizat in cadrul intalnirii ca reflectarea a ceea ce i se atribuie nu este corecta, ca urmare nu numai ca nu s-a discutat in nici un fel, dar am considerat ca este fara obiect atat timp cat cele atribuite doamnei Nicolai dansa nu si le insuseste. Din punctul nostru de vedere, nu se pune in nici un fel problema sa se discute despre remanierea domnului Cioroianu", a spus Melescanu. Vicepresedintele Norica Nicolai a afirmat, zilele trecute, ca "este mai bine pentru noi toti ca domnul Cioroianu sa ramana ascuns pe perioada summitului".

Romania Libera