Intre vacanta de summit si minivacanta de Paste, parlamentarilor le este tot mai greu sa se mobilizeze pentru a-si face treaba: dezbaterea si votarea legilor. Nici macar proiecte precum Ordonanta CNSAS nu le mai capteaza atentia.

Camera Superioara, sedinta de plen. Pe "alesi" ii asteapta o zi incarcata, cu nu mai putin de 46 de proiecte legislative de dezbatut si votat. In sala domneste insa acalmia, si datorita numarului mare de fotolii de piele goale. Pe lista de prezenta se aduna cu chiu, cu vai 71 de semnaturi, iar sedinta incepe. Nu oricum, ci cu o prima incalcare a regulamentului. Din cauza vacantei de summit, "alesii" s-au trezit ca mai multe proiecte ar fi adoptate tacit, drept pentru care decid sa le introduca rapid pe ordinea de zi, chiar daca documentele aferente nu fusesera distribuite. Se ajunge apoi la ordonanta guvernamentala referitoare la onorariile maxime pe care le pot percepe executorii judecatoresti.

De la prezidiu, senatorul PSD Doru Ioan Taracila ii invita pe colegi sa voteze prin ridicare de maini. De vina este scos sistemul electronic de votare, care chipurile nu ar functiona corect. In fapt, este evident cu ochiul liber ca "alesii" nu mai sunt in cvorum de lucru. Taracila ii invita pe cei aproximativ 50 de senatori din sala sa voteze amendamentele formulate in comisii, raportul suplimentar si proiectul de aprobare a ordonantei. Unii ridica a lehamite mana, altii nici macar atat nu se obosesc, preferand sa frunzareasca ziarele sau sa se converseze cu vecinii de banca. Pentru a nu se consemna in stenograma cifre exacte, Taracila se multumeste sa anunte doar ca ordonanta a fost respinsa, precizand numai voturile "impotriva", nu si pe cele "pentru" si abtinerile. sedinta se scurge in acelasi fel pana la 12.30, cand putinii "alesi" prezenti opteaza pentru suspendarea dezbaterilor.

Integral in Romania libera.