Aproape un milion de lei noi din donatiile primite de UDMR anul trecut sint confidentiali, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

UDMR si-a publicat in Monitorul Oficial donatiile primite pe anul 2007. Cuantumul total al donatiilor se ridica la 2.200.000 de lei noi. Aproape jumatate dintre acestea, 929.426 de lei noi, echivalentul a 300.000 de euro, sint donatii confidentiale. Spre comparatie, partidul cu cele mai multe donatii confidentiale, dupa UDMR, este PSD care a adunat insa doar 1.000 de lei noi (zece milioane de lei vechi).

Adica de o mie de ori mai putin decit UDMR. Din lista donatorilor care nu si-au ascuns identitatea doar doi sint persoane juridice. Este vorba de Claudiopolis din Cluj-Napoca, asociatia care a contribuit la bugetul UDMR cu 9.100 de lei noi, si SC Hidrotehnica SRL, cu 15.000 de lei noi.

De departe insa cel mai mare contributor al Uniunii este omul de afaceri Verestoy Attila. Potrivit listei cu donatorii care nu si-au ascuns identitatea, Verestoy a contribuit cu suma-limita permisa de lege: 74.000 de lei noi, adica aproape 200 de salarii minime pe economie.

Integral in Cotidianul